KRC begon onbevangen aan de topper in Luik en startte aanvallend. Keepster Damman moest al gauw een gestrekt schot van Gwyneth Vanaenrode uit de hoek halen. En even later haalde een erg scherp spelende Maurane Marinucci net voor het strafschopgebied Lisa Petry onderuit. Standard antwoordde met een corner van Zoë Van Eynde waarbij de jarige Aukje van Seyst in twee tijden redding bracht op een kopstoot van Maud Coutereels. KRC bepaalde het spel maar geraakte toch aan te weinig doelrijpe kansen mede door het toch wel viriel spel van de Rouchettes. Het gevaarlijkste standje kwam dan nog van de thuisploeg met opnieuw een kopbal van Coutereels net over de dwarslat.

Was KRC de betere in de eerste periode, dan zou dat na de kampwisseling omkeren. Al onmiddellijk moest Aukje van Seijst onvervaard in de voeten van Hanne Merkelbach gaan. Maar net zoals de eerste helft bleef het echte doelgevaar eerder beperkt. Léa Cordier knalde van ver over de dwarslat. Wanneer Luna Vanzeir een vrije trap kort naar Gwyneth Vanaenrode schoof, kon doelvrouw haar hard schot enkel deviëren en mikte Romy Camps de rebound hoog in doel. De 0-1 bleef echter niet lang op het bord. KRC kreeg een corner onvoldoende weggewerkt en Maurane Marinucci trapte op haar beurt de afvallende bal tegen de netten. Genk kon de bal nu onvoldoende in eigen rangen houden zodat Standard bleef domineren. Maar enkel een schot van Noémie Gelders zorgde voor noemenswaardig gevaar. Voor de hardwerkende Lorène Martin, die zelf al heel wat trappen moest incasseren, eindigde de wedstrijd in mineur door een overdreven tweede gele kaart, waardoor KRC de laatste minuten met 10 moest uitspelen. Het bleef toch bij een terechte 1-1 in een partij waar beide ploegen één helft voor hun rekening namen.

Volgende week hoopt KRC in Genk tegen WS Woluwe het al knappe jaar in schoonheid af te sluiten.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Sterre Gielen (66’ Fleur Pauwels), Lorène Martin, Sien Vandersanden, Luna Vanzeir, Joy Kersten (76’ Chiara Wielockx), Lisa Petry (76’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets.

Scheidsrechter: de heer Julien Gabriël.
Assistenten: de heren Thomas Bourguignon en Mostapha Chakouath.

Doelpunten: 66’ Romy Camps 0-1, 67’ Maurane Marinucci 1-1.

Gele kaarten: 25’ Zoë Van Eynde (Standard), 63’ Luna Vanhoudt (KRC), 64’ Laura Miller (Standard), 90’ Maurane Marinucci (Standard).
Rode kaart: (2 keer geel): 53’ en 89’ Lorène Martin (KRC)

Verslag Betty VanProeyen

Genk Ladies pakt terecht punt na felbevochten derby

De kloof tussen Genk Ladies en Standard blijft vijf punten. KRC nam de eerste helft voor haar rekening, de Rouchettes domineerden na rust: 1-1.