ONZE CLUB

KRC Genk Ladies, voorheen bekend onder verschillende namen, heeft een interessante geschiedenis van fusies en veranderingen doorgemaakt. De club verhuisde van Zonhoven naar Genk en nam deel aan de toen nieuw opgerichte Super League, de Belgische vervanger van de BeNe League, onder de naam Ladies Genk.

De uiteindelijke vorming van KRC Genk Ladies kwam tot stand door een samenwerking aan te gaan met KRC Genk. Deze samenwerking heeft de club versterkt en heeft geleid tot de huidige naam en identiteit als KRC Genk Ladies.
In 2016 werd de samenwerking met KRC Genk nauwer en werd de clubnaam veranderd naar KRC Genk Ladies. Het logo en de website van Racing Genk werden overgenomen. Hoewel de ploegen sinds 2018 spelen onder het stamnummer van KRC Genk, blijft KRC Genk Ladies een aparte vzw voor niet-sportieve zaken. KRC Genk Ladies is een club met een passie voor voetbal waar familie en studie een belangrijke plek hebben.

De club streeft naar prestaties op hoog niveau, maar hecht vooral veel waarde aan investeren in de jeugd en het bieden van een uitstekende opleiding. Om deze reden heeft KRC Genk Ladies de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van professionalisering en groei van de club.

Deze ontwikkelingen getuigen van de voortdurende toewijding van KRC Genk Ladies om zowel op sportief als professioneel gebied te groeien en te streven naar succes in het vrouwenvoetbal. Dit blijkt onder meer uit de gedane investeringen, zoals de aanleg van een kunstgrasveld, het aantrekken van een uitgebreide sportieve staf en het werken met specialisten zoals een Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (TVJO), fysieke trainers, keeperstrainers en een techniektrainer. Bovendien is er geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur, met onder andere de toevoeging van een fitnessruimte, een video-analyseruimte en gerenoveerde kleedkamers.

KRC Genk Ladies werkt samen met andere clubs van de Pro League om het niveau van het vrouwenvoetbal bij meisjes te verbeteren. Dit is de uitdaging voor het seizoen 2023-2024.