Voor het derde opeenvolgende seizoen kwam Zulte Waregem in de Cegeka Arena op bezoek. Na twee gelijke spelen hoopten de Ladies deze keer op het Genkse hoofdveld de punten thuis te houden. In de eerste helft zagen we een erg gesloten partij. Beide ploegen namen te weinig initiatief om de secure defensies te ontwrichten. Luna Vanzeir dreigde enkele keren terwijl voor de bezoekers Imani Prez vanop links nipt naast krulde. Genkse schoten van Sien Vandersanden (over doel) en Sterre Gielen (gestopt door keepster Lowiese Seynhaeve) kenden ook geen succes.

Onmiddellijk na de rust verslikte Sterre Gielen zich en aarzelde Lisa Lefere niet om bijna perfect te lobben, maar de bal ketste gelukkig tegen de linkerpaal. Even schrikken, maar nadien werd KRC meer en meer spelbepalend. Op het uur stuurde Luna Vanzeir een vrije trap voor doel waar Lisa Petry perfect de bal achterwaarts over doelvrouw Seynhaeve in doel kopte. KRC wilde nu de definitieve beslissing afdwingen. Luna Vanzeir trapte na een technisch hoogstandje over doel. En Lisa Petry vond vanop rechts Seynhaeve op haar weg. Met drievoudige wissel trachtte Zulte de Genkse dominantie te doorbreken. Het leverde wat meer evenwicht op zonder echt doelgevaar te creëren. Tien minuten voor tijd was het echter helemaal beklonken. Lorène Martin speelde vertikaal naar Gwen Duijsters, die voor doel trapte waar Luna Vanzeir door Luisa Blumenthal tegen de grond werd  gewerkt. Strafschop en een klusje voor Joy Kersten om haar achtste van het seizoen aan te tekenen. 2-0 en voor het eerst een Genkse overwinning in de Cegeka Arena, hoewel het spetterend vertoon achterwege bleef. Maar dat was ook te wijten aan de goed georganiseerde Waregemse verdediging.

Volgende week reizen wij naar Standard en dan krijgen wij Woluwe op bezoek met als doel om nog steeds op de derde plaats de winterstop in te duiken.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers, Romy Camps, Luna Vanhoudt (46’ Gwen Duijsters), Sterre Gielen, Lorène Martin, Sien Vandersanden (84’ Fleur Pauwels), Lisa Petry (90’ Jorien Voets), Joy Kersten (84’ Chiara Wielockx), Luna Vanzeir. Bank: Maren van Wijngaarden, Evy van Griensven, Pia Bosmans.

Scheidsrechter: de heer Yenthe Boogaerts.
Assistenten: de heren Stan Thys en Maxime Borremans.

Doelpunten: 58’ Lisa Petry 1-0, 82’ Joy Kersten (strafschop) 2-0.
Gele kaart: 37’ Romy Camps (Genk).

Verslag Betty VanProeyen

Genk Ladies winnen van Zulte-Waregem
En we blijven nog even bij het voetbal, want ook KRC Genk Ladies speelde vanmiddag nog in de Cegeke Arena tegen Zulte-Waregem. De Genkse dames waren erop gebrand om de week in schoonheid af te sluiten. Want afgelopen dinsdag plaatsten ze zich ook al voor de halve finale van de Beker van België ten koste van Charleroi.
Klik hier om het verslag te zien (tvl.be - 03/12/2022)

Genk Ladies wint van Zulte Waregem en verstevigt derde plek in klassement
KRC Genk Ladies heeft een succesvolle week achter de rug. Dinsdag kwalificeerde het zich voor de halve finale van de Beker van België. Zaterdag rekende KRC zich in de competitie drie punten rijker tegen Waregem: 2-0.
Klik hier om het artikel te lezen (HBVL - 04/12/2022 - Lars Aussems)


KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen”
KRC Genk Ladies had aanvankelijk een kwade klant aan een fel opzittend Zulte Waregem. Na de rust gooide trainer Brepoels het systeem om en kon Genk zich echt doorzetten. Lisa Petry brak de ban met een achterwaartse kopbalgoal en Joy Kersten stelde na een fout op Luna Vanzeier de zege veilig vanop de stip. Genk blijft bevestigen en behoudt de derde plaats met vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 04/12/2022 - Lucien Claessens)

KRC Genk Ladies zit de leiders op de hielen
Klik hier om het verslag te zien (lottosuperleague.be - 06/12/2022 - vanaf 2'21")

Nederlandse Joy Kersten bloeit weer open bij Genk Ladies
KRC Genk Ladies heeft de goede vorm te pakken. Eén van de smaakmakers is Joy Kersten (22), die vorige winter in Limburg neerstreek. De Nederlandse debuteerde op haar zestiende in de Eredivisie en leek op weg naar een grote carrière, tot een zware knieblessure daar anders over besliste.
Klik hier om het verslag vooraf te lezen (HBVL - 02/12/2022 - Lars Aussems)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain  BennyBornainphotography | Facebook
Stijn Audooren        Sportpix fotoreportage