Kwartfinale Beker van België: Sporting Charleroi – KRC Genk Ladies 0-3

KRC Genk Ladies moest op dinsdagavond naar reeksgenoot Charleroi in de kwartfinale van de Beker. Een dikke mist maakte het voetbal er niet gemakkelijk op, maar gelukkig was de zichtbaarheid net voldoende om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In de zesde minuut stonden we al op voorsprong. Sterre Gielen speelde Joy Kersten aan, die doorstak naar Luna Vanzeir. Luna stifte de bal rustig over de uitgekomen thuiskeepster Joséphine Delvaux. KRC had nadien het veldoverwicht, mar geraakte toch amper aan doelrijpe kansen. Romy Camps kopte een vrije trap van Luna Vanzeir over doel. Intussen was het opletten voor de dieptepassen van de thuisploeg. Een attente Aukje van Seijst wist hiermee gelukkig wel raad, ook wanneer Camille Seret alleen voor haar opdook.

Evenveel mist en hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Hoewel het Genkse overwicht nu wel groter was en Charleroi er amper nog kon uitkomen. Twintig minuten voor tijd viel dan de beslissing met twee snelle goals. Eerst stoorde Gwen Duijsters thuiskeepster Delvaux en strafte Joy Kersten haar aarzeling af door simpel de 0-2 te netten. Even later schilderde Joy Kersten vanop de rand van de backlijn de 0-3 in de linker bovenhoek. Wedstrijd gespeeld. In het absolute slot had het nog 0-4 moeten worden, maar de goal van Chiara Wielockx werd afgekeurd omwille van een voorafgaande zware fout op Lorène Martin.

KRC Genk Ladies naar de halve finale die in het weekend van 11 maart gespeeld wordt. Afwachten wie de tegenstander wordt. Standard knikkerde vandaag OHL er uit. Zulte Waregem en de winnaar van Kontich-Brugge zijn de andere mogelijke tegenstanders.

KRC Genk Ladies: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode (78’ Jorien Voets), Silke Sneyers, Romy Camps, Luna Vanhoudt (67’ Gwen Duijsters), Fleur Pauwels, Lorène Martin, Sterre Gielen, Lisa Petry (67’ Chiara Wielockx), Joy Kersten, Luna Vanzeir. Bank: Maren van Wijngaarden, Sien Vandersanden.
Scheidsrechter: de heer Raouf Ben Ahmed.
Assistenten: de heren Valentin Liegeois en Marc Dewattine.
Doelpunten: 6’ Luna Vanzeir 0-1, 71’ Joy Kersten 0-2, 73’ Joy Kersten 0-3.
Gele kaarten: 45’ Perrine Balant (Charleroi), 80’ Joy Kersten (KRC), 91’ Anaïs Mare (Charleroi).