Pas op het geplande aanvangsuur was duidelijk dat de wedstrijd echt zou doorgaan op het door het vriesweer erg gladde kunstgrasveld, waardoor het een erg moeilijke partij zou worden.

KRC begon sterk. Lisa Petry legde na een assist van Luna Vanzeir breed hoewel ze misschien beter haar eigen kans had gegaan. KRC domineerde maar de bezoekers zette alles goed vast zodat geduldig, soms iets te geduldig, moest opgebouwd worden. Het resulteerde in te weinig kansen. Halfweg de eerste periode profiteerde Lotte Michiels van balverlies, maar gelukkig zeilde haar lob naast. Even later scoorde KRC wel. Sien Vandersanden stak door naar Lisa Petry, die met een prachtig lobje de ervaren doelvrouw Willeke Willems verschalkte. KRC bleef het spel bepalen zonder echter noemenswaardig gevaar te creëren.

Na de pauze kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Keepster Willems devieerde een poging van Luna Vanzeir op assist van Sterre Gielen in corner. Lisa Petry trapte voorlangs en wanneer Sien Vanderzande Joy Kersten alleen voor doel afzonderde, stak keepster Willems er opnieuw een voetje voor. Woluwe rook haar kans en kwam meer in het spel. Na een afgeblokte vrije trap moest Sien Vandersanden met het hoofd op de lijn redding brengen op een strakke poging van Lotte Michiels. De beide defensies hielden nu alles gesloten in een partij die door de toestand van het veld zeker geen hoogvlieger was. Het positieve was dat onze krappe voorsprong overeind bleef.

KRC sluit een geweldig positief jaar 2022 af met een nieuwe zege. Van januari tot mei leverde een knappe inhaalrace ons een plekje in Play Off-1 op en uiteindelijk een vierde plaats. Dit seizoen brengen 9 overwinningen en 1 drawn ons na 13 speeldagen op een derde plaats. Doel is om deze plaats te consolideren in een terugronde waar verplaatsingen wachten naar Anderlecht, Brugge en Gent. Beginnen doen we op vrijdag 13 januari met een thuismatch tegen rode lantaarn Aalst.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Fleur Pauwels, Sterre Gielen (79’ Gwen Duijsters), Sien Vandersanden, Joy Kersten, Luna Vanzeir, Lisa Petry.
Bank: Maren van Wijngaarden, Chiara Wielockx, Anissa Giuga, Jorien Voets.
Scheidsrechter: de heer Tom Lamberigts.
Assistenten: mevrouw Ella de Vries en de heer Ben Gonnissen.
Doelpunt: 29’ Lisa Petry 1-0.

Gele kaarten: geen.

Verslag Betty VanProeyen

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain  BennyBornainphotography | Facebook
David Catry        Sportpix fotoreportage