Een ongewijzigd KRC speelde de wedstrijd op zaterdagmiddag omwille van de rechtstreekse uitzending op Eleven.
Het eerste half uur was er veel strijd zonder echte kansen. Dan miste Luna Vanzeir met het hoofd na een voorzet van Lyndsey Van Belle. Even later mikte Luna over na een driehoekje met Ella Van Kerkhoven en Lisa Petry. En Luna Vanzeir trof na een corner de buitenkant van de linkerpaal. Enkele keren net niet, dus. Maar dan kregen we ineens drie doelpunten in vier minuten. Via een snelle vrije trap en een assist van Luna Vanzeir scoorde de perfect doorgelopen Shari Van Belle. Het gejuich was amper verstomd toen ex-Genkie Aster Janssens balverlies afstrafte met een hoog schot over keepster Mirthe Claes. Niet getreurd want de ingevallen Romy Camps stuurde youngster Thirsa De Meester de ruimte in en zij trapte ons door de benen van keepster Silke Baccarne terug op voorsprong. Minder goed nieuws was dat zowel de Mechelse Chelsea Godier als Luna Vanhoudt eerder na een contact met een enkelblessure het veld moesten verlaten.

In de tweede helft drukte KV Mechelen, gejaagd door de wind, de thuisploeg achteruit. Hanne Hellinx kopte een corner van Louise Rillaerts naast en mikte Isabel Scevenels ook op hoekschop over. Intussen geraakte Ella Van Kerkhoven net niet bij een breedlegger van Luna Vanzeir, die door Sien Vandersanden was vrijgespeeld. Mechelen wilde gelijkmaken, maar Lore Nuyens lobde een ideale mogelijkheid over de dwarsligger. In de laatste minuten kreeg KRC een opdoffer te verwerken wanneer Charlotte Tison het uitschreeuwde en met een polsbreuk moest afgevoerd worden. Wegens eerdere vervangingen moest KRC met tien verder. Mechelen rook haar kans maar werd in blessuretijd (what’s in a word …) op de counter gepakt. Gwen Duijsters vond Thirsa De Meester, die haar tweede van de dag aantekende. En Ella Van Kerkhoven profiteerde nog van de Mechelse risico’s om net voor affluiten een voorzet van Gwen Duijsters binnen te schuiven.

Een overdreven 4-1 voor een goed spelend Mechelen dat het echter aan efficiëntie ontbreekt. Het uitvallen van Luna Vanhoudt en Charlotte Tison kan ons echter in de komende weken zuur opbreken.

KRC Genk: Mirthe Claes, Lyndsey Van Belle (81’ Marith De Bondt), Charlotte Tison (84’ gekwetst), Luna Vanhoudt (35’ Romy Camps), Gwyneth Vanaenrode, Sien Vandersanden, Shari Van Belle, Luna Vanzeir (72’ Gwen Duijsters), Lisa Petry, Thirsa De Meester, Ella Van Kerkhoven.Bank: Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans, Anissa Giuga.
Scheidsrechter: de heer Tom Lamberigts.
Assistenten: de heren Stef Vanbriel en Davy Pacolet.

Doelpunten: 38’ Shari Van Belle 1-0, 39’ Aster Janssens 1-1, 42’ Thirsa De Meester 2-1, 92’ Thirsa De Meester 3-1, 94’ Ella Van Kerkhoven 4-1.
Gele kaart: 78’ Hanne Hellinx (Mechelen).

Verslag : Betty Van Proeyen

KRC Genk Ladies winnen met 4-1 van KV Mechelen dankzij 16-jarige De Meester
Na twee speeldagen zonder hebben de KRC Genk Ladies nog eens kunnen winnen. Dat gebeurde voor eigen volk tegen KV Mechelen. Goed voor de derde overwinning van het seizoen. Bij Genk scoorde de 16-jarige Thirsa De Meester voor het eerst. Er was ook minder goed nieuws, want Guido Brepoels zag twee speelsters uitvallen door blessure.
Klik hier om de reportage te zien (tvl.be - 08/10/2023 - Niels Christiaens)

De Meester (16) maakt eerste goals voor Genk Ladies in knappe zege, Vanhoudt en Tison vallen uit
Zorgelijke blikken bij de Ladies na de ruime zege tegen KV Mechelen. Genk won weliswaar met 4-1 van KV Mechelen én zag topper-in-wording De Meester (16) twee keer scoren. Maar met Luna Vanhoudt (enkel) én Charlotte Tison (polsbreuk) vielen de twee centrale verdedigsters uit.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 07/10/2023 - Geert Stienissen)