Op het kunstgrasveld van de RSCA Academy moest KRC naast de langer gekwetste Tess Lameir ook Charlotte Tison en Luna Vanzeir aan de kant laten. Charlotte Cranshoff kon wel op de bank plaatsnemen.

In de eerste minuten profiteerde een snel spelende thuisploeg van enkele Genkse onzorgvuldigheden. Al na vijf minuten krulde de Marokkaanse international Diki Ouzraoui de bal vanop twintig meter mooi in de linkerbovenhoek. Anderlecht bleef pressen met mogelijkheden voor Sarah Wijnants, Amélie Delabre, Diki Ouzraoui en Lore Jacobs. Op de twintigste minuut schoof Laura Deloose naar Sarah Wijnants die overhoeks de binnenkant van het zijnet vond. KRC reageerde na de dubbele achterstand nu wel met een poging van Gwen Duijsters nipt over de lat. Maar toch verhoogde paars-wit nog tot 3-0 wanneer een corner voor doel bleef hangen en Tine de Caigny er haar hoofd tegen zette. KRC herstelde nu stilaan het evenwicht en had kunnen tegenprikken, maar een vrije trap van Luna Vanzeir hobbelde uiteindelijk nipt naast de paal in corner.

Na de rust kwam een heel ander Genk uit de kleedkamer. Al onmiddellijk resulteerde dit in een tegentreffer. Luna Vanzeir schoof op rechts naar Lyndsey Van Belle en Lisa Petry kopte haar voorzet hard in doel. KRC bleef drukken en nu had de kampioen het moeilijk. Gwen Duijsters mikte op keepster Friedl Seraina na een uitbraak van Lisa Petry. Toch geraakte Anderlecht ook aan enkele mogelijkheden na Genks balverlies. De Franse Amélie Delabre trof de onderkant van de lat en keepster Mirthe Claes werkte een doorbraak van Sarah Wijnants in corner. De ingevallen Thirsa De Meester dreigde nog. In plaats van een mogelijke 3-2 haalde Juliette Vidal de achterlijn en werkte de Roemeense international Stefania Vatafu even voor affluiten aan de eerste paal de 4-1 in doel.

Een betere tweede helft geeft hoop voor de komende belangrijke wedstrijden in november na een weekje interlandbreak, met de komst van Gent, het bezoek aan Zulte Waregem en de thuiswedstrijd tegen Standard. Tussendoor is er op 11 november nog de 1/8ste finale van de Beker van België waarvoor nog moet geloot worden.

KRC Genk: Mirthe Claes, Gwyneth Vanaenrode, Romy Camps, Marith De Bondt, Lyndsey Van Belle, Sien Vandersanden, Shari Van Belle, Luna Vanzeir, Lisa Petry, Gwen Duijsters, Ella Van Kerkhoven. Bank: Maren van Wijngaarden, Charlotte Cranshoff, Evy van Griensven, Pia Bosmans

Scheidsrechter: de heer Fabio Fernandes Barro
Assistenten: de heren Ronny Bracone en Emre Imre

Doelpunten: 4’ Diki Ouzraoui 1-0, 20’ Sarah Wijnants 2-0, 25’ Tine de Caigny 3-0, 46’ Lisa Petry 3-1, 86’ Stefania Vatafu 4-1
Gele kaart: 32’ Shari Van Belle (KRC)

Verslag : Betty van Proeyen