Op een zonovergoten Sclessin bikkelden beide ploegen voor de punten. Hoewel KRC alles bij elkaar de beste kansen kreeg, besliste een efficiënte thuisploeg in de slotminuten het pleit.

De eerste grote mogelijkheid was wel voor de Ierse Amber Barrett, maar keepster Mirthe Claes weerde haar schuiver voldoende af zodat een sterk spelende Luna Vanhoudt net voor de doelmond kon ontzetten. KRC antwoordde met een kopbal van Ella Van Kerkhoven naast het doel op een vrije trap van Sien Vandersanden. In een viriele eerste helft toonde de scheidsrechter geel voor Ella Van Kerkhoven en Luna Vanzeir. Noémie Gelders krulde een trap over de deklat. Voor de rust kreeg KRC nog drie goede mogelijkheden. Twee kopballen van Ella Van Kerkhoven misten net de goede richting: eerst over doel op een corner van Luna Vanzeir, dan naast op een verre voorzet van Lisa Petry. Lisa, vrijgespeeld door Shari Van Belle, mikte tot slot voorlangs.

Na de pauze zorgde een vrije trap van de thuisploeg in het pak eerst voor wat gevaar, maar dan miste Luna Vanzeir op een haar na aan de tweede paal op een assist van Lyndsey Van Belle. Grote kansen bleven nadien uit tot Noémie Gelders zich vrij haakte en van net buiten de 16 via de rechterpaal onverwacht de openingstreffer scoorde. Gelders kreeg nog een kans, maar nu tipte keepster Mirthe Claes in corner. KRC gaf zich niet gewonnen en kwam verdiend langszij wanneer Gwen Duijsters door Ella Van Kerkhoven in de ruimte werd gestuurd. De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar na een vrije trap kwam de bal in de kluts hoog aan de tweede paal en zorgde Maud Coutereels voor een gevleide Luikse zege. 

Sneu voor KRC dat nu volgende week zaterdag om half twee in de TV-wedstrijd tegen KV Mechelen zeker voor winst moet gaan.

KRC: Mirthe Claes, Lyndsey Van Belle (83’ Pia Bosmans), Charlotte Tison, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Sien Vandersanden, Shari Van Belle, Luna Vanzeir, Thirsa De Meester, Lisa Petry (79’ Gwen Duijsters), Ella Van Kerkhoven. Bank: Maren van Wijngaarden, Marith De Bondt, Romy Camps, Anissa Giuga.
Scheidsrechter: de heer Michael Massaki.
Assistenten: de heren Mostapha Chakouath en Julien Van Hout.
Doelpunten: 68’ Noémie Gelders 1-0, 84’ Gwen Duijsters 1-1, 88’ Maud Coutereels 2-1.
Gele kaarten: 18’ Ella Van Kerkhoven (KRC), 23’ Luna Vanzeir (KRC), 73’ Vanity Lewerissa (Standard), 86’ Caroline Jorge (Standard).

Verslag : Betty Van Proeyen

Geen revanche voor verloren bekerfinale: Genk Ladies gaan opnieuw onderuit in Standard
Genk Ladies kon geen revanche pakken voor de verloren bekerfinale van afgelopen seizoen. Het ging met 2-1 onderuit bij co-leider Standard Luik. “Na een uitstekende prestatie maakten we aanspraak op meer”, vertelde de ontgoochelde Genkse directeur voetbal Betty Van Proeyen.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 01/10/2023 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Sevil Oktem       Sportpix fotoreportage