In een intense wedstrijd speelde Genk op eigen terrein tegen het team van FC Bosdam Beveren A, ook wel bekend als het rode leger. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd toonde Genk vanaf het allereerste moment meer initiatief en strijdlust. Het devies was om de tegenstander met een hoog druk meteen onder druk te zetten, en dit resulteerde in een 1-0 voorsprong binnen het eerste kwartier. Stella miste echter nog een kans met het hoofd. Naarmate de eerste helft vorderde, begonnen de snelle vleugelspelers van de tegenstander gevaarlijk, vooral nummer 20 viel op. Genk ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was er meer evenwicht in het spel en werden er kansen aan beide zijden gemist. Beveren scoorde na een counter. Terwijl Genk een open kans miste. Dit resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel van 1-1.

Na de wedstrijd gaven de Genkse trainers aan tevreden te zijn met wat ze gezien hadden. Ze wezen erop dat hun team jong is, dat de vechtlust aanwezig was en dat ze de verbeterpunten mee zullen nemen naar de trainingen.

KRC Ladies: Elise Bils, Emma Severy, Dorine Jeuken, Ilke Janssen, Fien Severy, Daimy van de Rijdt, Julie Bollen, Noa Loyen (77’ Jil Exelmans), Zaineb Elhariri (85’ Calleigh Brodala), Stella Luts, Angelina Merola.
Bank: Isa Klaassen.
Scheidsrechter: de heer Bat Hermans.
Doelpunten: 4’ Julia Bollen 1-0, 55’ Silvy Michiels 1-1.
Gele kaarten: 75’ Loeke Tulkens (Beveren), 85’ Fien Severy (KRC).

Bedankt David Hanot voor de samenvatting.

De 1ste ploeg oefende vrijdagavond vriendschappelijk tegen RFC Liege Femina. Het eindigde op een 4-0-overwinning voor de Genkies.