KRC Genk lanceert FRZA! Foundation en bouwt mee aan woning van VZW Kleine Prins

KRC Genk nam in 2007 als eerste Belgische voetbalclub de pioniersrol in door strategisch in te zetten op een “social communitywerking”, een project waarbij op een structurele en voortdurende manier initiatieven worden opgezet ten voordele van allerlei goede doelen en de maatschappij in haar geheel.

Doorheen de jaren werden er tal van schitterende projecten gerealiseerd met positieve impact op het individu en het collectief, gaande van pedagogische voetbalprojecten voor kinderen in instellingen, over tewerkstelllingsprojecten voor mensen met een niet-blanco strafblad tot allerlei inzamelacties ten voordele van Vincentius. De werking werd ook reeds tweemaal gelauwerd, met een prestigieuze Europese ECA-Award én de eerste Pro League + Award.

Vandaag, 15 jaren later sinds de opstart, neemt de club een stevige doorstart. Met de oprichting van de KRC Genk FRZA! Foundation krijgt de communitywerking een nieuwe vorm met ambitieuze doelstellingen én nog meer structurele partnerships in het sociaal partnernetwerk én de bedrijfswereld.

Ter ere van de lancering van de FRZA! Foundation pakt de club meteen uit met een klinkend startproject: een inzamelactie ten voordele van VZW Kleine Prins. Per unieke volger van de nieuwe sociale mediakanalen van de FRZA! Foundation schenkt de foundation in naam van die volger één euro aan VZW Kleine Prins. Met de ingezamelde fondsen zal er worden bijgedragen aan de bouw van een vakantiewoning.

Om deze lanceringsactie kracht bij te zetten werd niemand minder dan Thibaut Courtois, één van de uithangborden van KRC Genk en haar jeugdopleiding alsook peter van VZW Kleine Prins, bereid bevonden om deze actie te promoten.

Meer info op https://foundation.krcgenk.be/nl