Met de trip naar de maximumleider kreeg KRC een moeilijke opdracht voorgeschoteld. Dat werd er niet makkelijker op toen in de eerste minuut Marie Detruyer neerging nadat ze zelf op de kuit van Luna Vanhoudt trapte. Scheidsrechter Van Laere wees echter resoluut naar de stip. Detruyer liet het mooie geschenk niet liggen.

In het eerste deel voor de pauze had de thuisploeg het veldoverwicht zonder echte doelkansen te creëren dankzij de Genkse werkkracht met Romy Camps achteraan als één van de uitblinkers. Dan begon KRC meer druk te zetten. Luna Vanzeir werd echter ongestraft onderuit gehaald door Amber Tysiak. Vanzeir stuurde wat later een verre vrije trap naar de tweede paal waar Ella Van Kerkhoven  nog ultiem in hoekschop kon verwerken. Dan kopte Amber Tysiak een corner net naast. De laatste kans was opnieuw voor de thuisploeg via Marie Detruyer. Zij trapte een door Ella Van Kerkhoven doorgekopte uittrap van keepster Nicky Evrard hard naast de rechterpaal.

In de tweede helft trachtte KRC opnieuw hoger te spelen. Toch kwam Marie Detruyer alleen voor doel na een iets te weinig doortastend optreden van onze verdediging en stonden we op een dubbele achterstand. De match was echter nog niet gespeeld want op een verre vrije trap van Sien Vandersanden kopte Lorène Martin met het achterhoofd de aansluitingstreffer op het bord. Lisa Petry mikte vervolgens in het zijnet. Ella Van Kerkhoven devieerde voor de thuisploeg een voorzet nipt over de dwarslat. OHL was er niet meer zo gerust in en moest alle zeilen bijzetten. Luna Vanhoudt was een eerste slachtoffer na een fors duel met Van Kerkhoven. Bij een erg zware, onnodige bodycheck van Jill Janssens verdraaide Janne Geers haar knie met wellicht zware gevolgen. In het slot trachtte KRC vruchteloos de gelijkmaker te forceren zodat de thuisploeg opgelucht was dat ze de winst overeind kon houden.

Ontgoocheling bij Genk omwille van het verlies en omwille van de lange onbeschikbaarheid van Janne Geers. Volgende week is er geen wedstrijd wegens interlands voor de A-ploeg, U23 en U19. Dan volgt op vrijdag 18 november een nieuwe topper tegen Club Brugge dat nu voor de strijd om de derde plaats één puntje is uitgelopen in de rangschikking.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers, Romy Camps, Janne Geers (78’ Sterre Gielen), Luna Vanhoudt (65’ Gwen Duijsters), Fleur Pauwels (46’ Lorène Martin), Sien Vandersanden (83’ Chiara Wielockx), Joy Kersten, Luna Vanzeir, Lisa Petry. Bank: Kato Vanheusden, Jorien Voets.

Scheidsrechter: Jana Van Laere.
Assistenten: Ella De Vries, Irmgard Van Meirvenne

Doelpunten: 2’ Marie Detruyer (strafschop) 1-0, 51’ Marie Detruyer 2-0, 56’ Lorène Martin 2-1.
Gele kaarten: 48’ Valesca Ampoorter (OHL), 80’ Amber Tysiak (OHL).

Verslag : Betty van Proeyen

 

Verdienstelijk Genk Ladies ziet Geers voor lange tijd uitvallen
OH Leuven blijft leider in de Super League met het maximum van de punten. Al had er voor een goed Genk Ladies zaterdag meer ingezeten.
Klik hier om het artikel te lezen (HBVL - 03/10/2022 - Lars Aussems)

Verdienstelijk KRC Genk Ladies maakte het leider OHL meer dan moeilijk: “Een gelijkspel zat er tot de laatste minuut in”
Een verdienstelijk KRC Genk Ladies beet tegen leider OHL flink van zich af. Met twee treffers van Marie Detruyer leek de leider op rozen te zitten. Een hard werkend Genk Ladies gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich via een doelpunt van Martin terug in de wedstrijd. Zo bleef de partij boeien tot het laatste fluitsignaal. Slecht nieuws voor Janne Geers die haar knie verdraaide en waarschijnlijk lange tijd uit is. In de klassering wipt Brugge over Genk naar de derde plaats.
Klik hier om het verslag te lezen (HLN - 06/11/2022 Lucien Claessens)

Marie Detruyer beslist boeiende topper tegen KRC Genk Ladies
Klik hier om het videoverslag te zien (lottosuperleague.be - 08/11/2022)


Luna Vanzeir kijkt ex-ploeg voor het eerst in de ogen: “Broer en ik bij nationale ploeg is een droom”
Met een derde plek in het klassement doet KRC Genk Ladies het momenteel uitstekend. Zaterdag volgt een stevige uitdaging, met de trip naar ongeslagen leider OH Leuven. Een speciale match voor Luna Vanzeir, die dankzij haar overstap naar Genk Ladies weer helemaal is opengebloeid.
Klik hier om de reportage vooraf te lezen (HBVL - 03/11/2022 - Lars Aussems)


Luna Vanzeir en Genk Ladies reizen vol vertrouwen naar leider OHL: “We gaan voluit voor de zege”
Voor KRC Genk Ladies zijn het drukke dagen. Vorig weekend wonnen de Genkies nog met ruime cijfers tegen KV Mechelen, afgelopen dinsdag kwalificeerden de Ladies zich voor de kwartfinale van de Belgische beker en zaterdag wacht hen een moeilijke verplaatsing naar ongeslagen leider OHL. “Dat hoort er nu eenmaal bij. Ondertussen kijk ik uit naar de topper van zaterdag tegen mijn ex-ploeg. We zitten alvast in de winning mood”, knipoogt Genkspits Luna Vanzeir.
Klik hier om de reportage vooraf te lezen (HLN - 03/11/2022 Lucien Claessens)

Foto's : David Catry -
Bekijk hier de fotoreportage Sportpix