KRC had nog nooit punten gehaald tegen Anderlecht en kon voor deze wedstrijd ook geen beroep doen op de geelgeschorsten Gwyneth Vanaenrode en Luna Vanzeir. Bovendien was Lorène Martin onbeschikbaar waardoor trainer Guido Brepoels zijn troepen moest herschikken.

In de prille aanvangsminuten leed de thuisploeg enkele keren balverlies en Anderlecht profiteerde met een voorzet van Sarah Wijnants in doel gekopt door Lore Jacobs. Dan blesseerde Marie Minnaert zich ernstig aan de knie. Hopelijk valt het verdict voor haar mee. Anderlecht bleef gevaarlijk met een trap van Michelle Colson waarop Aukje van Seijst raad wist. Langs Genkse zijde kon Gwen Duijsters doorbreken maar ze trapte op keepster Justine Odeurs en kwam nadien niet met het hoofd aan een voorzet van Sofie Vendelbo.  Intussen tipte Aukje van Seijst een kopbal van Michelle Colson over de lat en trapte Silke Vanwynsberghe aan de tweede paal een open kans naast.  Toch verdubbelde de leider nog. Mariam Toloba draaide zich aan de linkerhoek van het strafschopgebied vrij en mikte perfect in de verste hoek voor de 0-2. Toch was de match niet gespeeld want Lisa Petry verplichtte Odeurs tot een snelle reflex. Na de hoekschop die daarop volgde, moest Laura Deloose de bal met de hand van de lijn weren. Strafschop. De 1-2 kwam er echter niet want Joy Kersten schoof de bal naast het doelkader.

Dubbel spijtig omdat KRC heel goed uit de kleedkamer kwam en al snel scoorde. Sofie Vendelbo ging de lijn af en Lisa Petry kopte haar voorzet knap aan de eerste paal in de winkelhaak. KRC bleef nu drukken. Op een verre cross van Gwen Duijsters kon Chiara Wielockx haar poging onvoldoende richten. Hoewel de Ladies het initiatief behielden, bleven echte doelkansen uit. Stilaan kwam Anderlecht opnieuw in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd blokte Sien Vandersanden een schot af en wees scheidsrechter Boogaerts naar de stip en besliste Sarah Wijnants rustig de wedstrijd. Het Genkse vuur was uitgeblust en Anderlecht was nog kortbij een vierde treffer maar Lore Jacobs mikte voorlangs.

In de eerste helft waren de Ladies duidelijk nog op zoek naar de juiste patronen. De tweede helft verliep heel wat beter maar bleek toch onvoldoende om een puntje weg te graaien.  Met 3 overwinningen, 1 drawn en 1 nederlaag zit de heenronde van de playoffs erop. Het wordt nu strijden voor de derde plaats met Standard, vooraleer wij de Rouchettes op donderdag 18 mei bekampen in de bekerfinale.

KRC Ladies: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps (83’ Thirsa De Meester), Sterre Gielen, Luna Vanhoudt (46’ Marith De Bondt), Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Chiara Wielockx, Joy Kersten (75’ Silke Sneyers), Lisa Petry, Gwen Duijsters (82’ Anissa Giuga). Bank: Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans.

Scheidsrechter: de heer Yenthe Boogaerts
Assistenten: de heren Sam Lodewijckx en Ben Gonnissen.
Doelpunten: 5’ Lore Jacobs 0-1, 37’ Mariam Toloba 0-2, 49’ Lisa Petry 1-2, 78’ Sarah Wijnants (strafschop) 1-3.
Gele kaarten: 45’ Laura Deloose (‘Anderlecht), 68’ Chiara Wielockx, Guido Brepoels (KRC), 78’ Sien Vandersanden (KRC), 83’ Silke Vanwijnsberghe (Anderlecht).

Verslag : Betty Van Proeyen

Toen haar mama borstkanker had, bleef Lotte (ex-Genk Ladies) niet bij de pakken zitten
Drie jaar lang raasde Lotte Van Den Steen (25) als een sneltrein over de flank bij KRC Genk Ladies. Tot ze in november stopte met voetballen. Ze stortte zich op haar job als kinesiste én de 100 km voor Kom op tegen Kanker. “Een initiatief dat me nauw aan het hart ligt”, vertelt de Kortessemse.
Klik hier om het artikel in de marge te lezen (hbvl - 15/04/2023 - Lars Aussems)

Fel gehavend KRC Genk Ladies verliest voor het eerst in PO1. “Om tegen Anderlecht te winnen moet je de kansen benutten”
KRC Genk Ladies, zonder Martin, Vanaenrode en Vanzeir, leed tegen leider Anderlecht een eerste nederlaag in PO1. De Genkies toonden in de eerste helft te veel respect voor de leider en slikten twee doelpunten. Op slag van rust miste Joy Kersten de aansluiting vanop de strafschopstip. In de tweede helft ging Genk wel voluit hun kans en drong Anderlecht achteruit. Lisa Petry kon terecht milderen, maar Sara Wijnants deed met een omgezette elfmeter de deur dicht.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 15/04/2023 - Lucien Claessens)