Na het 1-3-verlies van vorige week tegen Anderlecht moest KRC het nu in Anderlecht stellen zonder Lorène Martin en ook wegens examens zonder Luna Vanhoudt en Maren van Wijngaarden. Bij Anderlecht ontbrak de geel geschorste Laura Deloose.
In de eerste minuut kon Gwen Duijsters een voorzet van Luna Vanzeir niet voorbij keepster Justine Odeurs deviëren. Ook de Roemeense Stefania Vatafu stuitte op Aukje van Seijst. Na een omschakeling trapte Thornton overhoeks de 1-0 op het bord. Beide ploegen kregen opnieuw mogelijkheden. Lore Jacobs omspeelde Aukje van Seijst maar het leverde geen succes op en Gwen Duijsters kon een hoekschop van Luna Vanzeir niet afwerken. Thornton leek te verdubbelen toen zij alleen op doel toch nog naast knalde. Vijf minuten voor tijd scoorde Fleur Pauwels via een verdediger dan de gelijkmaker op een afgeweerde voorzet van Lisa Petry.

KRC begon goed aan de tweede periode maar incasseerde de 2-1 bij de eerste poging van de thuisploeg. Sarah Wijnants slalomde op links en stuurde naar Lore Jacobs die te gemakkelijk Aukje van Seijst kon verrassen. De Ladies probeerden – ondanks enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter - de bakens te verzetten zonder echter grote kansen te creëren. Voor Anderlecht kopte Michelle Colson een vrije trap  van Stefania Vatafu naast. In de laatste 10 minuten verhoogde paars-wit tot 3-1 na een mooie beweging en een grondscherend schot van Sarah Wijnants. KRC gaf zich niet gewonnen. Op een doorsteek van Lisa Petry vond de alleen doorgebroken Gwen Duijsters alweer Justine Odeurs op haar weg. En Gwen Duijsters kreeg vlak voor doel een voorzet van Joy Kersten niet goed op de voet. Tot slot mikte Mariam Toloba voor de thuisploeg nog voorlangs.

Alweer een 3-1-nederlaag tegen de leider, hoewel er zeker meer had ingezeten. Dinsdag trekken we naar Gent en vrijdag ontvangen we Club Brugge. Twee wedstrijden die belangrijk zijn in de strijd voor de ereplaatsen.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Marith De Bondt (71’ Sofie Vendelbo), Silke Sneyers (83’ Thirsa De Meester), Romy Camps, Gwyneth Vanaenrode, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden (71’ Sterre Gielen), Chiara Wielockx (71’ Joy Kersten), Luna Vanzeir, Lisa Petry, Gwen Duijsters. Bank: Anissa Giuga.
Scheidsrechter: de heer Kevin Alexis.
Assistenten: de heren Rinor Ismaili en Jean-François Vilain.
Doelpunten: 15’ Alexis Thornton 1-0, 39’ Fleur Pauwels 1-1, 51’ Lore Jacobs 2-1, 86’ Sarah Wijnants 3-1.
Gele kaarten: 50’ Guido Brepoels (KRC), 60’ Romy Camps (KRC), 70’ Chiara Wielockx (KRC)
Rode kaart: 79’ Martin Ackermann (verzorger KRC)

Verslag : Betty Van Proeyen