De Bekerfinalisten Standard en Genk stonden intussen verrassend op een kansrijke positie in Playoff-1. Het duel tussen beide clubs verliep op het scherp van de snee met heel wat spanning maar iets te weinig doelkansen.

Standard begon aanvallend, maar keek na tien minuten tegen een achterstand aan. Keepster Hillary Damman verslikte zich bij het uitverdedigen en de snelle Gwen Duijsters profiteerde ervan door de 0-1 binnen te schuiven. De thuisploeg bleef domineren zonder veel en zuivere mogelijkheden af te dwingen. Zoë Van Eynde trapte voorlangs, een voorzet van Welma Fon vond niemand en Hanne Merkelbach knalde na Genks balverlies naast.

Even na de rust kreeg Standard een erg lichte vrije trap recht voor doel op de rand van het strafschopgebied. Maud Coutereels mikte de 1-1 in de rechterbenedenhoek. De Rouchettes wilden doordrukken en wanneer Noémie Gelders naar Welma Fon stuurde moest Gwyneth Vanaenrode de bal voor de lijn wegwerken. Nadien was het strijden op het middenveld. KRC kwam er nog uit met een voorzet van Lisa Petry vanop de achterlijn door Gwen Duijsters over doel gewerkt. En vijf minuten voor tijd hield de rechterpaal Lisa Petry van de winning-goal. Intussen strooide scheidsrechter Mehdi Britel met gele kaarten, maar bleef de 1-1 overeind, een al bij al terechte uitslag.

Beide ploegen schieten er in het klassement weinig mee op en zien hun achterstand op Anderlecht en OHL verhogen tot 4 en 3 punten. Wegens interland is er volgende week geen competitie. Nadien wacht een dubbele confrontatie (eerst thuis en daarna uit) tegen leider Anderlecht.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden (63’ Lisa Petry), Chiara Wielockx (46’ Joy Kersten), Luna Vanzeir (83’ Marith De Bondt), Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers, Luna Vanhoudt, Thirsa De Meester.
Scheidsrechter: de heer Mehdi Britel.
Assistenten: de heer William Bari en mevrouw Melissa Lejear.
Doelpunten: 10’ Gwen Duijsters 0-1, 51’ Maud Coutereels 1-1.
Gele kaarten: 51’ Gwen Duijsters (KRC), 60’ Luna Vanzeir (KRC), 63’ Zoë Van Eynde (Standard), 90’ Gwyneth Vanaenrode (KRC), 93’ Lorène Martin (KRC), 93’ Noémie Gelders (Standard).

Verslag : Betty Van Proeyen

Zegereeks Genk Ladies stopt, al is puntje tegen Standard zeker niet slecht
Op speeldag vier van de play-offs heeft Genk Ladies een verdiend puntje meegepakt uit Luik. KRC kwam zelfs op voorsprong via Duijsters, maar een stug Standard hing de bordjes gelijk. Een billijk gelijkspel, waarmee geen van beide teams echt opschiet in de titelstrijd.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 01/04/2023 - Lars Aussems)

Fleur Pauwels en KRC Genk Ladies blijven ongeslagen in PO1: “Gelijkspel in Standard is meer dan verdiend”
Na drie zeges op rij graaide KRC Genk Ladies een meer dan verdiend punt mee uit Luik. De Genkse ploeg klom in de openingsfase op voorsprong via een doelpunt van Gwen Duijsters. Na de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Toch raakte de Rouchettes langszij met een licht toegekende vrijschop. In de slotfase was Genk nog dichtbij de zege. De schuiver van de ingevallen Lisa Petry kaatste evenwel tegen de paal. “Wedstrijden in Standard zijn steeds pittig en moeilijk. We zijn dan ook best tevreden met de puntendeling. De vier gele kaarten hebben jammer genoeg wel gevolgen”, klonk uitblinkster Fien Pauwels.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 01/04/2023 - Lucien Claessens)