Na winst van zowel Club als Genk in de eerste wedstrijd van de Playoffs trok KRC nu op dinsdagavond voor de derde keer in vier weken richting Brugge. Bij de thuisploeg ontbrak de gekwetste Davinia Vanmechelen terwijl KRC het zonder de zieke Sterre Gielen moest stellen.

Al na tien minuten belandde Lisa Petry na een schouderduw hard tegen de omheining en moest zij met een erg diepe snijwonde aan haar arm naar het ziekenhuis. Beide ploegen hielden elkaar dan in de eerste helft in evenwicht zonder echte doelkansen te creëren. Even na het halfuur trapte Marith De Bondt diep naar Chiara Wielockx, die door keepster Femke Schamp van de sokken gelopen werd. Sien Vandersanden stuurde Schamp bij de logische strafschop de verkeerde kant op.

Na de rust zou KRC haar voorsprong meer dan wettigen. Al onmiddellijk raakte Gwen Duijsters op assist van Luna Vanzeir alleen voor de keepster en schoot overhoeks de 0-2 op het bord. Even later kopte Rania Boutiebi eerst recht op Aukje van Seijst en dan voorlangs. Een sterk spelend KRC neutraliseerde vervolgens alle aanvallende intenties van de thuisploeg. En met bijwijlen knap combinatievoetbal kwamen de Genkies aan kans op kans. Keepster Schamp hield Brugge enkele keren recht op pogingen van Chiara Wielockx en Gwen Duijsters. Gwyneth Vanaenrode trof de lat en Sien Vandersanden mikte nipt naast. Maar KRC bleef vanuit de verdediging de bal goed rondspelen zodat de thuisploeg er amper aan te pas kwam. Eén keer kwam Club er nog uit met een kopbal van Sejde Abrahamsson op de rechterpaal. Maar KRC had in de slotfase nog een derde keer kunnen scoren toen Lorène Martin vanop rechts oprukte.

Door de 6 op 6 doet KRC in het klassement een erg goede zaak. Vrijdag wacht al “zwart beest” AA Gent, waartegen we in de competitie twee keer verloren…

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Marith De Bondt, Gwyneth Vanaenrode, Fleur Pauwels, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Luna Vanzeir (90’ Joy Kersten), Chiara Wielockx (84’ Thirsa De Meester), Lisa Petry (12’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers, Luna Vanhoudt, Anissa Giuga.
Scheidsrechter: de heer Thomas Van Gool.
Assistenten: de heren Pieter Verleysen en Cedo Carpels.
Doelpunten: 36’ Sien Vandersanden (strafschop) 0-1, 47’ Gwen Duijsters 0-2.
Gele kaarten: 35’ Femke Schamp (Brugge), 75’ Ludmila Matavkova (Brugge).

Verslag : Betty Van Proeyen

Genk Ladies opnieuw aan het feest in play-off 1
Na de stuntzege tegen OH Leuven, heeft KRC Genk Ladies ook de drie punten gepakt in haar tweede wedstrijd in de play-offs. De verre midweektrip naar Brugge werd afgesloten met een knappe 0-2-zege.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 21/03/2023 - Lars Aussems)