De Ladies openden de Playoffs voor de camera’s van Eleven tegen titelpretendent OHL, dat na het thuisverlies van Andelecht de avond voordien een unieke kans kreeg om tot 4 punten uit te lopen. KRC hield de Leuvenaars twee weken geleden in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie nog op een blanco gelijkspel en plaatste zich vorige week in Brugge voor de finale van de Beker van België.

Bij KRC verving Marith De Bondt in laatste instantie de zieke Sofie Vendelbo, terwijl de Leuvense coach Jimmy Coenraets kon rekenen op een volledige selectie door de terugkeer van Sari Kees en Ella Van Kerkhoven.

In de eerste minuten trachtte OHL druk te zetten maar stuitte op een stevige KRC defensie die telkens er voetballend trachtte uit te komen. Zo was de eerste mogelijkheid voor Chiara Wielockx die te zwak besloot. Op het kwartier stuurde Sterre Gielen naar Lisa Petry en haar grondscherend schot zette KRC meteen op voorsprong. Een hardwerkend Genks team verhinderde OHL tot kansen te komen. Het was integendeel Genk dat dreigde via Lisa Petry op aanspelen van Sien Vandersanden. Toch even OHL met een corner van Zenia Mertens die niet onmiddellijk kon weggewerkt worden. Nog voor de rust slaagden de Ladies erin hun voorsprong te verdubbelen. Fleur Pauwels stuurde Marith De Bondt op rechts weg en haar perfecte assist moest door Lisa Petry enkel nog in doel gelopen worden.

OHL moest wel en zou de tweede helft domineren. Toch was het wachten tot het uur vooraleer de eerste echt grote kans er kwam. Ella Van Kerkhoven kopte een knappe voorzet van Estée Cattoor recht op Aukje van Seijst en trapte de rebound van kortbij over de lat. Even later had KRC tot 3-0 kunnen uitlopen maar Chiara Wielockx lobde iets te hoog en kreeg bij een volgende fase de bal onvoldoende onder controle. Nadien moesten alle zeilen worden bijgezet om het Leuvense offensief te stoppen. Aukje van Seijst zweefde een poging van Nikée Van Dijk in corner.  De andere  Nederlandse Nurija Van Schoonhoven trapte keihard op de buitenkant van de paal en Marie Detruyer mikte na een corner een metertje naast. Ook een kopbal van Charlotte Cranshoff werd door de Genkse keepster weggetikt. Tien minuten voor tijd was het dan toch 2-1 met opnieuw Charlotte Cranshoff die perfect over van Seijst in doel kopte. OHL rook de gelijkmaker met enkele corners in de laatste minuten maar KRC bleef overeind.

Meteen is de Super League terug opengegooid. De voorsprong van het duo OHL-Standard is echt niet meer immens groot op het achtervolgend trio Brugge-Standard-Genk. Maar voetjes op de grond. Wij strijden verder voor een derde plaats. Daarvoor is de verplaatsing dinsdagavond naar Brugge alweer cruciaal.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Marith De Bondt, Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode (75’ Luna Vanhoudt), Lorène Martin, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Luna Vanzeir, Chiara Wielockx (86’ Joy Kersten), Lisa Petry ( 68’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden.
Scheidsrechter: mevrouw Caroline Lanssens.
Assistenten: mevrouw Irmgard Van Meirvenne en mevrouw Ella de Vries.
Doelpunten: 16’ Lisa Petry 1-0, 42’ Lisa Petry 2-0, 82’ Charlotte Cranshoff 2-1.
Gele kaarten: 45’ Jill Janssens (OHL), 45’ Gwyneth Vanaenrode (KRC), 74’ Luna Vanzeir (KRC).

Verslag : Betty Van Proeyen

KRC Genk Ladies stunt tegen titelkandidaat OHL
En we blijven nog even bij het voetbal. Want ook de dames van Racing Genk speelden vanmiddag. Zij trapten tegen OHL de play-offs op gang. Meteen een serieuze graadmeter dus. Want de full-time profs van Leuven zijn één van de kandidaten voor de titel.
Klik hier om de video reportage te zien (tvl - 18/03/2023 - Jeroen Houben)

Genk Ladies leeft verder op roze wolk na stunt tegen leider
KRC Genk Ladies blijft on fire. Na het behalen van de bekerfinale startte het meer dan succesvol aan de play-offs. Titelfavoriet OH Leuven werd zaterdagnamiddag knap verslagen met 2-1.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 18/03/2023 - Lars Aussems)

KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
KKRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 18/03/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain                    BennyBornainphotography op Facebook
Maarten Straetemans       Sportpix fotoreportage