In de derde match op zes dagen kreeg KRC zwart beest Gent op bezoek. Inderdaad, want in de reguliere competitie konden wij geen enkel puntje tegen hen halen.

KRC begon sterk met veel druk vanuit het middenveld. Er kwamen ook kansen via twee keer Gwen Duijsters en een kopbal van Lorène Martin nipt naast. Wanneer op het kwartier Sien Vandersanden een hoge bal voor doel stuurde was Gwen Duijsters alert om de 1-0 op het bord te prikken. KRC bleef de betere ploeg, doch een verdubbeling kwam er niet meer in de eerste helft. De oprukkende Gwyneth Vanaenrode stootte de bal iets te ver voor zich uit zodat keepster Riet Maes kon ingrijpen. Van Gentse zijde was er enkel een hoekschop waarbij Fleur Van Daele net over de deklat kopte.

AA Gent begon goed aan de tweede helft, maar liep na enkele minuten al op een counter. Sofie Vendelbo kruiste naar Chiara Wielockx, die niet egoïstisch breed schoof naar Gwen Duijsters voor haar tweede treffer. In de pletsende regen en met serieuze windstoten tegen moest KRC toch achteruit. Hoewel de organisatie pal stond en AA Gent aan geen echte kans geraakte. Enkel Amber Maximus dreigde op een assist van Fran Meersman met een kopstoot enkele meters naast het doel. De beste kans was nog voor KRC, maar Sien Vandersanden kon de uitgemeten voorzet van Joy Kersten niet kadreren.

Het bleef dus bij 2-0. KRC haalt na drie wedstrijden in de playoffs 9 op 9. Zo komen we toch minstens één dag op de tweede plaats. Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar Standard, maar nu toch even genieten…

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo (68’ Luna Vanhoudt), Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode (88’ Marith De Bondt), Lorène Martin, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden (88’ Marith De Bondt), Luna Vanzeir, Chiara Wielockx (75’ Joy Kersten), Gwen Duijsters (68’ Thirsa De Meester). Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers.
Scheidsrechter: de heer Thomas Vanboven.
Assistenten: de heren Geoffrey Martens en Brian Vanoppen.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 13’ Gwen Duijsters 1-0, 50’ Gwen Duijsters 2-0.

Verslag : Betty Van Proeyen

Trein van Genk Ladies dendert voort: “Tuurlijk dromen we van meer”
Na de stuntzege tegen OH Leuven, heeft KRC Genk Ladies ook de drie punten gepakt in haar tweede wedstrijd in de play-offs. De verre midweektrip naar Brugge werd afgesloten met een knappe 0-2-zege.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 25/03/2023 - Lars Aussems)

Duijsters schiet Genk naar 3e zege op een rij en plek 2
Racing Genk heeft al zijn 3e match op een rij gewonnen in de play-offs. Tegen Gent werd het thuis 2-0 dankzij Gwen Duijsters. Ze scoorde een keer voor en een keer na de pauze. Door de knappe reeks springt Genk voorlopig naar plek 2 in de stand.
Klik hier om het artikel te lezen (Sporza - 25/03/2023)

Twee doelpunten van Gwen Duijsters leveren KRC Genk Ladies nieuwe driepunter op tegen AA Gent: “Top drie blijft ons hoofddoel”
De KRC Genk Ladies-trein blijft verder razen. De Genkies pakten tegen “zwart beest” AA Gent hun derde zege op rij in play-off 1. Met dank aan Gwen Duisters die de gekwetste Lisa Petry verving en in iedere elf één keer scoorde. Met deze overwinning en hun 9 op 9 nestelt Genk zich tussen de titelfavorieten OHL en Anderlecht. Toch blijft Gwen Duijsters met beide voeten op de grond en pleit voor realisme: “Een top drie plaats zou een bekroning zijn voor wederom een mooi seizoen waar we nieuwe stappen vooruit zetten.”
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 25/03/2023 - Lucien Claessens)

Weergaloze week: Genk klopt nu ook Gent en komt tot op een puntje van de leider in Super League
In de Super League gaat het héél hard in de play-offs. Zeker de KRC Genk Ladies mogen héél blij zijn na een eerste weergaloze week.
Klik hier om het artikel te lezen (vrouwenvoetbalkrant - 25/03/2023 - Aernout Van Lindt)

Bedankt voor de mooie foto's :
Jill Delsaux       Sportpix fotoreportage