Voor de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie trokken de Ladies naar Knokke om voor de camera’s van Eleven het vierde geklasseerde Club Brugge te bekampen. Het verschil voor de wedstrijd bedroeg 1 punt.
Bij KRC geen Lisa Petry die, wegens een kuitbeenbreuk op een training van de nationale ploeg, de rest van het seizoen zal moeten missen. Luna Vanzeir nam haar positie in punt in en youngster Evy van Griensven kreeg een plaats op het middenveld.

De goed georganiseerde Ladies vingen in de eerste helft de Bruggelingen goed op. KRC kwam er echter steeds goed uit en schiep de beste kansen. Gwen Duijsters geraakte net niet aan een laterale voorzet van Luna Vanzeir. Na een steal van Charlotte Tison en een nieuwe voorzet van Luna Vanzeir leek Sien Vandersanden aan de tweede paal te scoren, maar keepster Jorijn Covent verhinderde dat met een ultieme ingreep. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak wanneer Sien Vandersanden, opnieuw na een interceptie van Charlotte Tison, Luna Vanzeir allen voor doel afzonderde. KRC bleef de gevaarlijkste ploeg maar moest wel attent zijn op enkele hoekschoppen van Davina Vanmechelen. Eén ervan verdween rechtstreeks in doel, zodat de thuisploeg met een gevleid gelijkspel de kleedkamers mocht opzoeken.

Na de pauze kreeg KRC het moeilijker wegens een slordiger passing. De lange ballen kwamen ook niet meer goed aan waardoor Brugge het veldoverwicht verwierf. Dankzij onze defensieve organisatie bleven echte kansen echter uit. We noteerden enkel een afstandsschot van Rania Boutiebi naast het doel. Tot een kwartier voor tijd Evy van Griensven een corner van Davina Vanmechelen slecht op het hoofd kreeg en de bal in eigen doel verdween. Celien Guns trapte onmiddellijk nadien over. De Ladies leken met lege handen huiswaarts te keren. Tot in het slot Sien Vandersanden opende naar Thirsa De Meester en keepster Jorijn Covent haar hoge voorzet niet volledig weggewerkt kreeg. Tess Lameir kopte terug richting doel en Gwen Duijsters devieerde met het hoofd de al bij al verdiende 2-2. KRC blijft op één puntje van Club Brugge op de vijfde plaats. Volgende week trekt KRC voor de slotwedstrijd naar OHL. Maandag 11 maart volgt dan de loting voor Playoff-1.

KRC-opstelling
Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Evy van Griensven (80’ Tess Lameir), Sien Vandersanden, Thirsa De Meester, Gwen Duijsters, Luna Vanzeir. Bank: Mirthe Claes, Isa Warps, Anissa Giuga, Sam Paepen.

Doelpunten: 22’ Luna Vanzeir 0-1, 28’ Davina Vanmechelen 1-1, 72’ Evy van Griensven (own) 2-1, 84’ Gwen Duijsters 2-2.

Scheidsrechter: mevrouw Manon Plandsoen (Nederland).
Assistenten: mevrouw  Irmgard Van Meirvenne en mevrouw Centaine du Toy van Hes.
Vierde scheidsrechter: mevrouw Jana Van Laere.

Gele kaart: 80’ Charlotte Tison (KRC).

Genk Ladies pakt punt in Brugge waardoor het zeker is van plek 5 in play-off 1
Genk Ladies heeft een punt gesprokkeld op het veld van Club YLA: 2-2. Het is daardoor zeker van plek vijf in play-off 1. Zaterdagavond staat de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op het programma in en tegen leider OH Leuven.
Klik hier om het verslag te lezen (hbvl - 03/03/2024 - Geert Stienissen)

Van de hemel naar de hel: Tongerse Lisa Petry haalt uit met Red Flames en breekt kuitbeen
Van de hemel naar de hel. Op die roetsjbaan belandde de Tongerse Lisa Petry (23) door enkele dagen na een 1-5-winst met de Red Flames op de operatietafel te belanden.>
Klik hier om de reportage te lezen (hbvl - 04/03/2024 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Dirk Vuylsteke    Sportpix fotoreportage