In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie volstond een puntje om zekerheid verwerven voor een PO1-ticket. Tegenstander Zulte kwam ook nog in aanmerking, maar moest dan zeker voor de 3 punten gaan. Dat bleek ook in het eerste deel van de eerste helft waarin zij trachtten het initiatief te nemen. Zo werd het aanvankelijk een open, gelijk opgaande partij. KRC kon trouwens niet rekenen op de geblesseerde Luna Vanzeir, die degelijk vervangen werd door debutante Evy van Griensven.

De Waregemse spits Rose Adewusi trapte eerst naast, maar nadien noteerden we enkel Genks gevaar. Het werd in de eerste helft een verhaal van net niet, waarbij rushes van Gwyneth Vanaenrode niet konden afgewerkt worden door Lisa Petry en Gwen Duijsters. Op een doorsteek van Lisa stuitte Gwen op een goed uitgekomen keepster Lowiese Seynhaeve, die de hele wedstrijd een goede indruk naliet. Ze werd wel geholpen door de binnenkant van de linkerpaal wanneer Sien Vandersanden een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. Kleinere mogelijkheden leverden geen resultaat op, zodat we blanco gingen rusten.

Na de pauze geraakten de bezoekers nog moeilijk uit de Genkse druk. Charlotte Tison knalde een afgeweerde corner laag via een Zultse voet in corner. Op een knap driehoekje vond Lisa Petry ook nog een verdedigster op haar weg. En Gwen Duijsters miste haar controle op een actie Gwyneth Vanaenrode-Sien Vandersanden. Halfweg de tweede helft was het eindelijk prijs. Lisa Petry ging op rechts aan de haal en haar voorzet belandde bij Sien Vandersanden, die buiten bereik van keepster Seynhaeve hard in de linkerbovenhoek mikte. Een mooie, eerste goal voor onze kapitein.
KRC wilde zekerheid en ging voor de verdubbeling. Gwen Duijsters mikte na een mooie beweging op de rechterpaal en Thirsa De Meester was te verrast door de terugspringende bal. Keepster Seynhaeve plukte nog een lob van Lisa Petry onder de deklat. Tien minuten voor tijd kwam de verlossende treffer er toch. Thirsa De Meester dook op rechts de ruimte in en speelde perfect breed naar Gwen Duijsters voor de 2-0. Daarna kwam Zulte Waregem even opzetten met enkele corners, waarbij Nicky Van Den Abbeele van buiten de backlijn over doel trapte. Jammer voor Zulte Waregem dat wellicht PO-1 niet haalt.

KRC dus wel. Na een weekje interlandbreak volgen nog twee moeilijke verplaatsingen in de reguliere competitie: naar Club Brugge (rechtstreeks op TV) en naar leider OHL.

KRC-opstelling
Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Sien Vandersanden, Thirsa De Meester (84' Anissa Giuga), Lisa Petry, Gwen Duijsters, Evy Van Griensven (83' Mythe Knols).
Bank: Mirthe Claes, Tess Lameir

Doelpunten        67´ Sien Vandersanden 1-0, 83’ Gwen Duijsters 2-0

Scheidsrechter: de heer Thomas Vanboven
Assistenten: de heren Brian Vanoppen en Robbe Geys

Kaarten: geen

Genk Ladies zeker van Play-off 1 na zege tegen Zulte Waregem: “Willen scherprechter spelen in het titeldebat”
Genk Ladies deed wat het moest doen en boekte een verdiende 2-0-zege tegen Zulte Waregem, waardoor het zeker is van plek vijf en play-off 1. “We knokten ons naar een verdiende zege”, beseft doelpuntenmaakster Sien Vandersanden.
Klik hier om het verslag te lezen (hbvl - 16/02/2024 - Geert Stienissen)

Genk Ladies zeker van Play-off 1
Genk Ladies moest gisteren al aan de bak. Het ontving in de Super League Zulte-Waregem. Voor de Ladies was de opdracht duidelijk: minstens 1 punt pakken. En zo een plek in de top 5 en dus play-off 1 verzekeren. En of dat gelukt is, hoort u meteen van coach Guido Brepoels.
Klik hier om de videoreportage te zien (tvl.be - 17/02/2024 - Jeroen Houben)

Videohoogtepunten Lotto Superleague speeldag 17  Genk - Zulte Waregem vanaf min 6'34 (proleague.be - 20/02/2024)

Gemaskerd, ijzersterk en een furie: ontpopt Romy Camps zich ook tot superheldin bij Genk Ladies?
Romy Camps speelt al enkele weken met een masker, ontpopt ze zich vrijdag (20.30 uur) tegen Zulte Waregem ook tot superheldin door de Genk Ladies naar Play-off 1 te schieten? “Ik geloof in een goed resultaat.”
Klik hier om de reportage vooraf te lezen (hbvl - 16/02/2024 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren    Sportpix fotoreportage
Benny Bornain    BennyBornainphotography op FB
Mirco Moreels      mirco.moreelsphotography op FB