Voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie trokken de Ladies naar het King Power-stadion Den Dreef van leider OHL.

Ondanks de thuisdominantie was het aantal echte Leuvense kansen beperkt. De Bocholtse Saar Janssen mikte in de aanvangsfase op de goed uitgekomen Mirthe Claes. KRC kon de bal moeilijk in eigen rangen houden, maar hield het achteraan deskundig gesloten. OHL dreigde vooral op hoekschoppen van Zenia Mertens. Topschutster Diljà Zomers kopte op de bovenkant van de lat en later neutraliseerde Mirthe Claes een hoge kopbal van Sari Kees.

Onmiddellijk na de pauze viseerde Zenia Mertens de linkerhoek, maar doelvrouw Mirthe Claes pareerde in corner. Valesca Ampoorter trapte nadien nipt naast. Halfweg de tweede helft kwam KRC er eens uit maar Thirsa De Meester mikte na een actie van Sien Vandersanden en Gwen Duijsters op keepster Gil Pérez. Dan was het alweer de beurt aan de thuisploeg. Mirthe Claes verkleinde de hoek perfect op een poging van Diljà Zomers en wanneer Valesca Ampoorter de linkerpaal trof, stond Zomers buitenspel toen zij de rebound binnentikte. De Leuvense corners bleven dreigend. Sari Kees kopte naast en tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg dan toch. Valesca Ampoorter nam een corner van Zenia Mertens in één tijd over. De bal ketste tegen de linkerpaal en Linde Veefkind was Pia Bosmans iets te vlug af om af te ronden. Een slechte uittrap van de Leuvense keepster Gil Pérez had nog de gelijkmaker kunnen opleveren. Luna Vanzeir lobde echter iets te laag waardoor de thuisgoalie nog in corner kon tikken. De laatste kans was voor Marie Detruyer, die Mirthe Claes omspeelde, maar Luna Vanhoudt kon nog in extremis in corner verwerken.

Een al bij al verdiende Leuvense zege, hoewel een sterk verdedigend Genks blok misschien toch een puntje uit de brand had kunnen slepen.
Over twee weken start Play Off-1 met een uitwedstrijd in … Leuven. Voor de plaatsen 4 tot en met 6 belooft het een spannende strijd te worden: KRC staat een half puntje achter op Club Brugge en een half puntje voor op AA Gent.

KRC-opstelling : Mirthe Claes, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Evi van Griensven (46’ Tess Lameir), Sien Vandersanden, Thirsa De Meester, Gwen Duijsters (78’ Joyce De Meester), Luna Vanzeir.
Bank: Isa Klaassen, Myrthe Knols, Anissa Giuga, Sam Paepen.

Scheidsrechter: mevrouw Jana Van Laere.
Assistenten: mevrouw Melissa Lejear en mevrouw Irmgard Van Meirvenne

Doelpunt: 80’ Linde Veefkind 1-0

Gele kaarten: 58’ Jimmy Coenraets (OHL), 81’ Charlotte Tison (KRC)

Verslag Betty Van Proeyen

Bedankt voor de mooie foto's :
Sevil Oktem    Sportpix fotoreportage
Mirco Moreels      mirco.moreelsphotography op FB