Voor het tweede opeenvolgende jaar trok KRC naar Club Brugge in de Beker. Vorig jaar plaatsten de Ladies er zich voor de finale, dit jaar trokken wij al in de kwart naar het kunstgrasveld in Aalter.
Ondanks de uiteindelijke brilscore werd het een aangename, erg spannende en pittige wedstrijd worden met veel inzet langs beide zijden waarbij uiteindelijk een penaltyreeks de beslissing zou brengen.
In de eerste helft dreigde Davinia Vanmechelen enkele keren waarbij vooral Rania Boutiebi vanop de linkerflank het gevaar schiep. KRC kwam er ook goed uit met onder andere een afgeblokt schot van Luna Vanzeir na aanspelen van Thirsa De Meester.

Na de pauze kreeg Gwen Duijsters de eerste kans, maar zij stuitte op de goed uitgekomen Brugse keepster Jorijn Covent. Club had iets meer veldoverwicht en op een voorzet van Rani Boutiebi kopte Davinia Vanmechelen twee keer in één fase van kortbij tegen de deklat. Even later zweefde doelvrouw Maren van Wijngaarden een lob van Celien Guns knap uit de linkerbovenhoek. Dan kon Luna Vanzeir iets te weinig kracht op haar schot zetten na een mooie combinatie met Romy Camps en Gwyneth Vanaenrode. De grootste mogelijkheid was er voor de alleen doorgestuurde Lisa Petry die op de rechterpaal mikte en waarna de rebound van Gwen Duijsters op de lijn werd weggewerkt. In de slotfase dreigde de thuisploeg nog met enkele hoekschoppen en een vrije trap van Davinia Vanmechelen die voorlangs zeilde.

In de verlengingen gingen beide ploegen tot op de limiet. Club kreeg nog twee goede kansen, maar dankzij de vechtlust van de Genkse Ladies wijzigde de stand niet meer.

Strafschoppen dus. Een lot dat voor de Ladies verkeerd uitdraaide nadat Charlotte Tison de eerste elfmeter miste en alle overige strafschoppen werden omgezet. Ontgoocheling troef: geen halve finale ondanks een erg goede prestatie van het jonge Genkse team.

KRC-opstelling
Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode (110’ Sam Paepen), Charlotte Tison, Sien Vandersanden, Thirsa De Meester, Luna Vanzeir, Lisa Petry, Gwen Duijsters (82’ Anissa Giuga). Bank: Mirthe Claes, Mythe Knols, Evy van Griensven, Tess Lameir

Doelpunten        geen

Strafschoppen
Celien Guns 1-0, Caitlin Lievens 2-0, Romy Camps 2-1, Davina Vanmechelen 3-1, Lisa Petry 3-2, Hanna Stenberg 4-2, Sien Vandersanden 4-3, Sejde Abrahamsson 5-3

Scheidsrechter: de heer Dries De Win
Assistenten: de heren Bjorn Dewulf en Philip Verhulst

Gele kaarten: 40’ Luna Vanhoudt (KRC), 45’ Rani Boutiebi (Brugge), 88’ Charlotte Tison (KRC), 101’ Guido Brepoels (KRC), 111’ Sterre Gielen (Brugge).

Verslag Betty Van Proeyen

Strafschoppen zijn einde van Genks bekeravontuur tegen Brugge: “Nu play-off 1 veiligstellen”
In de kwartfinales van de Beker van België werd Genk Ladies A na strafschoppen uitgeschakeld door Brugge YLA. “Zeer zuur om op deze manier uit de bekercompetitie te vliegen, maar dat hoort nu éénmaal bij de sport”, vond kapitein Sien Vandersanden.

Er werd niet gescoord in 120 minuten voetbal. Nadat Charlotte Tison de eerste Genkse strafschop miste was het over en uit, want alle andere elfmeters gingen wel tegen de touwen. “Uit de schaarse kansen aan weerszijden, waaronder een trap van Petry op de paal, werd niet gescoord. In de verlengingen sloeg de vermoeidheid toe. Bij het trappen van strafschoppen weet je dat het een loterij is met vijftig procent kans op het winnend ticket. Spijtig genoeg ging dat naar Brugge. Onze erg jonge ploeg heeft voldoende weerbaarheid om op vrijdag play-off 1 mathematisch veilig te stellen”, duimt Vandersanden.
(hbvl - 11/02/2024) 

Bijzonder weekend voor Genk Ladies: zowel A- als B-ploeg in kwartfinales beker
Twee ploegen van Genk Ladies zitten in de kwartfinales van de Beker van België. Vooral Genk A hoopt door te stoten door - net als vorig seizoen - Club Brugge uit de beker te wippen. “De goesting in een mooi bekeravontuur is groot”, vertelt jonkie Sam Paepen.
Klik hier om het verslag vooraf te lezen (hbvl - 08/02/2024 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain  BennyBornainphotography op FB
Mirco Moreels    mirco.moreelsphotography op FB