KRC Genk B – OHL 0-7 (1/4 finale Beker van België)
Onze Beloften bereikten voor het eerst in hun geschiedenis de kwartfinale. Daarin schoten ze met OHL A bij de loting de “hoofdvogel” af, de leider in de Super League.
Sfeer bij aanvang van de wedstrijd dankzij een lichtshow van de ouders. Had het onze meisjes te veel afgeleid? Het was zeker niet de bedoeling, maar een goed combinerend OHL leidde na 6 minuten al met 0-2 door een doelpunt van Nikée Van Dijk en een strafschopdoelpunt van Van Dijk na ongelukkig hands van Sam Paepen. Halfweg de eerste helft stond de Leuvense teller al op 4 door nieuwe goals van Van Dijk.. Nochtans weerden onze jonkies zich naar best vermogen en werden zij enthousiast aangemoedigd door onze supporters.
Onmiddellijk na de pauze scoorde Van Dijk opnieuw. Toch wist KRC ook eens te dreigen via Anissa Giuga en enkele rushes van Joyce De Meester. Intussen onderscheidde keepster Elise Bils zich met enkele cruciale reddingen. Het belette Nikée Vaan Dijk niet om twintig minuten voor tijd haar zesde te netten. Even voor affluiten legde de ingevallen Emma Priem de 0-7-eindcijfers vast.
OHL logisch naar de halve finale, maar zeker een pluim voor een verdienstelijk en knap strijdende thuisploeg, die mee zorgden voor een erg aangename wedstrijd.

KRC-opstelling
Elise Bils, Senna Gimenez-Tronconi, Sam Paepen (46’ Julia Bollen), Wen-Yue Bauwens, Emmely Vandebeeck (79’ Stella Luts), Myrthe Knols, Lucca Beyens (79’ Noa Leatomu), Marie Tachelet, Tess Lameir (63’ Isa Warps), Joyce De Meester, Anissa Giuga (63’ Anouk Versluijs). Bank: Marthe Oost, Felien Boermans

Doelpunten
4’, 6’ (strafschop), 20’, 22’, 46’, 69’ Nikée Van Dijk 0-1 … 0-6, 87’ Emma Priem 0-7

Scheidsrechter: de heer Torben Hontis
Assistenten: de heren Robbe Geys en Johannes Janssen

Gele kaart: 50’ Axelle Van Besauw

Verslag Betty Van Proeyen

Genk B kan niet verrassen in de kwartfinale van de beker en krijgt pandoering van OHL
“Stiekem hoopte ik dat we de leider in de Super League konden verrassen”, reageerde Kayleigh Rigo na de 0-7-nederlaag. “Maar dan moesten wij een superdag hebben en Heverlee een offday.” Dat was ijdele hoop voor Genk. Leuven vond de openingen in de lokale verdediging en ging de rust in met een 0-4-voorsprong. In de tweede helft probeerde Genk te voetballen en creeerde het zelfs enkele kansen. Heverlee dikte de voorsprong na de pauze rustig aan. “We zijn wel fier op onze beloften dat ze de kwartfinale haalden maar meer zat er uiteraard niet in.”
(hbvl - 09/02/2024 - Erik Martens)

Bijzonder weekend voor Genk Ladies: zowel A- als B-ploeg in kwartfinales beker
Twee ploegen van Genk Ladies zitten in de kwartfinales van de Beker van België. Vooral Genk A hoopt door te stoten door - net als vorig seizoen - Club Brugge uit de beker te wippen. “De goesting in een mooi bekeravontuur is groot”, vertelt jonkie Sam Paepen.
Klik hier om het verslag vooraf te lezen (hbvl - 08/02/2024 - Geert Stienissen)