In de “Ghelamco Arena” – nu de “AA Gent Arena” - kwamen 2017 toeschouwers opdagen, meteen een record in de Super League, voor deze belangrijke match in de strijd op Play-off 1.

Het eerste kwartier verwierf AA Gent het overwicht zonder echte kansen te creëren. Al gauw kwam KRC er goed uit. Op het kwartier haalde Luna Vanzeir de achterlijn en caprioleerde de poging van Lisa Petry via de keepster tegen de lat. Op een gelijkaardige fase na een doorsteek van Thirsa De Meester hield de Gentse keepster Riet Maes met een voetreflex Charlotte Tison van een doelpunt. En alweer Luna Vanzeir bediende nu Gwen Duijsters voor een ideale mogelijkheid, maar nu kon een verdedigster in hoekschop werken. Tussendoor noteerden we enkel een kopbal van Nia Elyn die keepster Maren van Wijngaarden niet echt kon verontrusten. Met een 0-0 waren we aan de rust karig bediend.

Onmiddellijk na de pauze verscheen Thirsa De Meester alleen voor doel, maar zij kon onvoldoende kracht op haar trap zetten. Lisa Petry trapte nog eens links naast het doel. Dan haalde Luna Vanzeir alweer de achterlijn en kon doelvrouw Riet Maes niets anders dan Thirsa De Meester van de sokken te lopen. Charlotte Tison blijf ijzig kalm en stuurde in de toegekende strafschop keepster Maes de verkeerde kant op. Eindelijk de verdiende voorsprong. Gwen Duijsters trapte de kans op verdubbeling links naast. Tijd voor AA Gent om stilaan wat meer druk te zetten. Na een afgeweerde vrije trap knalde Ines Van Gansbeke de enige echte kans hard tegen de deklat. Vanaf dan probeerde de thuisploeg, maar vond geen gaten in de soliede Genkse verdediging, zodat de verdiende 0-1 overeind bleef.

KRC is nu op 3 wedstrijden van het einde van de reguliere competitie haast zeker van Playoff-1. Met 9 punten voorsprong en 19 doelpunten boni op Zulte Waregem kan het echt niet meer mislopen.

Volgende week trekt KRC naar Club Brugge voor de kwartfinale van de Beker.

KRC-opstelling
Maren van Wijngaarden, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Sien Vandersanden, Thirsa De Meester, Luna Vanzeir, Gwen Duijsters (69’ Evy van Griensven), Lisa Petry (83’ Anissa Giuga). Bank: Mirthe Claes, Isa Warps, Sam Paepen

Doelpunt 52’ Charlotte Tison (strafschop) 0-1

Gele kaarten: 62’ Gwyneth Vanaenrode (KRC), 70’ Romy Camps (KRC).

Scheidsrechter: de heer Jonathan Lardot
Assistenten: de heren Quentin Blaise en Florian Lemaire

Verslag Betty Van Proeyen

Tison schiet KRC Genk Ladies voor toeschouwersrecord richting play-off 1
KRC Genk Ladies nam een stevige optie op play-off 1 met een verdiende zege bij Gent. Voor een toeschouwersrecord van ruim 2.000 in de AA Gent Arena (ex-Ghelamco Arena) maakte Charlotte Tison met een elfmeter het enige doelpunt. Nochtans had Genk voldoende kansen. Zo caprioleerde het leer van de voet van Petry tegen de dwarsligger, werd een inzet van Tison met de voet gered en was ook Duijsters dicht bij een treffer. Nadat de weggestuurde De Meester door goalie Maes werd gehaakt, mocht Tison aanleggen voor een elfmeter. Die leverde het enige doelpunt van de match op.
Klik hier om het verslag te lezen (hbvl - 04/02/2024)

Videohoogtepunten Lotto Superleague speeldag 16  Gent - Genk vanaf min 8'24 (proleague.be - 06/02/2024)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren      Sportpix fotoreportage