Na de 4-4 in PSV speelde KRC Ladies dinsdagavond opnieuw een oefenwedstrijd bij een Nederlandse topper. Nu kwam het Fortuna Sittard van o.a. Tessa Wullaert, Jarne Teulings, Diede Lemey en Feli Delacauw aan de beurt.

Al in de eerste minuut verraste Tessa Wullaert op snelheid de Genkse verdediging voor de openingsgoal. Nadien stond de Genkse organisatie wel op punt zodat Fortuna geen noemenswaardige kansen meer kon noteren. De Ladies kwamen er ook uit en na een lokale corner dweilde Luna Vanzeir de lijn af en scoorde Lisa Petry de gelijkmaker. Luna Vanzeir had intussen al een vrije trap op de deklat gemikt.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Tien minuten na de rust kwam Sittard dan toch op voorsprong toen een poging van Tessa Wullaert ongelukkig via de rug in doel verdween. Rond het uur voerden beide ploegen heel wat wissels door. Na een corner kopte Lorène Martin de 2-2 onder de deklat. Toch wist Caroliena Wolters nog de thuisploeg de overwinning te schenken. Hoewel het vlak voor tijd 3-3 had moeten worden, maar Chiara Wielockx mikte een assist van Lotte Van Den Steen op de Sittardse doelvrouw.

Fortuna Sittard start vrijdag de competitie in Ajax. Voor KRC wacht zaterdagmiddag om 13.30 uur de TV-match bij Eendracht Aalst.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin, Romy Camps (46’ Silke Sneyers), Janne Geers, Luna Vanhoudt (66’ Lotte Van Den Steen), Sien Vandersanden (66’ Lauren Meyers), Kelly Geraerts (46’ Sterre Gielen), Lisa Petry (46’ Gwen Duijsters), Chiara Wielockx, Luna Vanzeir (66’ Evy van Griensven).  Bank: Kato Vanheusden.

Doelpunten: 1’ Tessa Wullaert 1-0, 37’ Lisa Petry 1-1, 55’ Tessa Wullaert 2-1, 79’ Lorène Martin 2-2, 86’ Caroliena Wolters 3-2