Wegens het oneven aantal ploegen in de Super League waren de Ladies dit weekend wedstrijdvrij. KRC profiteerde van de gelegenheid om een oefenwedstrijd te spelen bij PSV Eindhoven. De Nederlandse topploeg, die volgende week aan de competitie begint, acteerde in volledige sterkte met al haar internationals, waaronder ook Julie Biesmans.

In de eerste helft domineerde PSV volledig het gebeuren volledig. KRC kon er niet uitkomen. Nochtans kon door degelijk verdedigend werk de score beperkt worden tot 2-0.
Bij de rust hamerde coach Guido Brepoels op het voorwaarts druk zetten en dat resulteerde in een volledig ander spelbeeld. Nochtans werd het even voor het uur 3-0 en leek het pleit beslecht. Joy Kersten strafte met een heerlijke lob een slecht uitverdedigen van de Nederlandse internationale keepster Alkemade af. Meteen het sein voor KRC om in haar kansen te geloven. Snelle uitbraken via o.a. Gwyneth Vanaenrode zorgden op enkele minuten tijd voor twee nieuwe Genkse doelpunten via Gwen Duijsters en Jorien Voets. Een kwartier voor tijd geraakte PSV opnieuw op voorsprong, maar door een nieuw doelpunt van Gwen Duijsters eindigde de wedstrijd op 4-4.

Nog even meegeven dat Kato Vanheusden het doel verdedigde in plaats van de licht geblesseerde Aukje van Seijst.

Dinsdag oefent KRC in Weert tegen Fortuna Sittard.
Zaterdag om 13.30 uur speelt KRC haar volgende competitiewedstrijd op het veld van Eendracht Aalst, een wedstrijd die rechtstreeks door Eleven Sports wordt uitgezonden.

KRC Genk: Kato Vanheusden, Silke Sneyers, Janne Geers, Romy Camps, Luna Vanhoudt (55’ Gwyneth Vanaenrode), Sterre Gielen, Sien Vandersanden (65’ Fleur Pauwels), Kelsey Geraedts (65’ Gwyneth Vanaenrode), Joy Kersten (65’ Lorène Martin), Luna Vanzeir (65’ Jorien Voets), Lisa Petry (65’ Gwen Duijsters).

Doelpunten: 27’ 1-0, 34’ 2-0, 57’ 3-0, 62’ Joy Kersten 3-1, 68’ Gwen Duijsters 3-2, 72’ Jorien Voets 3-3, 77’ 4-3, 80’ Gwen Duijsters 4-4.

Verslag Betty Van Proeyen

Verslag hbvl.be : Genk Ladies houdt PSV in bedwang

1ste Nationale   Chastre - Genk B 0 - 3
Rust: 0-1.
Vijf dagen na de overtuigende 4-1-zege tegen Standard zette Genk B nu ook Chastre vlot opzij: 0-3.
Groven (voor de rust), Meyers en Janssen zorgden voor de goals.

Eerste provinciale   Genk C - Hasselt 4 - 0
Rust: 2-0. Doelpunten: De Prins 1-0, Ketelslegers 2-0, Prevost 3-0, Vander Kracht 4-0

Foto boven : Silke Sneyers