De Ladies leden een verrassende nederlaag tegen Charleroi, dat haar tweede overwinning behaalde.
Na de eerste helft leek nochtans geen enkel vuiltje aan de lucht. KRC beheerste het gebeuren en leidde met 1-0, hoewel heel wat kansen niet konden verzilverd worden. Toch was het Charleroi dat eerst dreigde met een strak schot van Coline D’Haeyer, in corner geweerd door Aukje van Seijst. Nadien geraakte de Zebrettes amper nog over de middellijn. KRC creëerde wel mogelijkheden. Het begon met een combinatie Fleur Pauwels-Chiara Wielockx-Gwen Duijsters, door keepster Joséphine Delvaux afgeblokt. Nadien waren ook Lisa Petry (op de keepster), Chiara Wielockx (kopbal over doel) en Gwen Duijsters (naast) kortbij succes. Dan trapte Gwen Duijsters, op assist van Lorène Martin, tegen keepster Joséphine Delvaux en werd de terugkaatsende bal van Chiara Wielockx op de lijn gered. Uiteindelijk kwam de verdiende openingstreffer er toch. Chiara Wielockx mocht twee keer voorzetten en Lisa Petry werkte koelbloedig af.

Na de rust leken de Ladies hun voorsprong verder uit te bouwen. Maar stilaan sloop er meer onzorgvuldigheid in het spel. De foute passes stapelden zich op tegen een goed georganiseerde Waalse defensie. Halfweg de tweede periode bereikte een verre bezoekende vrije trap het hoofd van Alysson Duterne en de bal verdween naast de paal in doel. De nauwkeurigheid bij de Ladies werd er niet beter op en na enkele slordige passes kon Charleroi perfect counteren. Bij een flankwisssel verscheen Alysson Duterne alleen voor doel en legde zij rustig de 1-2 in doel. KRC probeerde nog, maar het vertrouwen was duidelijk zoek. Romy Camps kopte nog een vrije trap van Sien Vandersanden over doel en Luna Vanzeir mikte een nieuwe vrijschop nipt te hoog. Intussen moest Aukje van Seijst ons op een counter nog behoeden voor een derde treffer.

Ontgoocheling troef. Zaak is nu het vertrouwen terug op te bouwen in het vooruitzicht van het zware laatste drieluik (Anderlecht, Brugge, OHL) van de reguliere competitie en de halve finale in Brugge.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Sterre Gielen (46’ Sofie Vendelbo), Romy Camps, Marith De Bondt, Fleur Pauwels (76’ Thirsa De Meester), Lorène Martin, Chiara Wielockx (46’ Sien Vandersanden), Luna Vanzeir, Lisa Petry (82’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters (46’ Joy Kersten). Bank: Maren van Wijngaarden.

Scheidsrechter: de heer Yenthe Bogaerts.
Assistenten: de heren Kenneth Lenaerts en Brian Vanoppen.
Gele kaarten: 56’ Leila Seret (Charleroi), 57’ Romy Camps (KRC), 75’ Lorène Martin (KRC).

Doelpunten: 37’ Lisa Petry 1-0, 66’ Alysson Duterne 1-1, 71’ Alysson Duterne 1-2.

Verslag Betty VanProeyen

Genk Ladies geeft voorsprong uit handen tegen Charleroi
KRC Genk Ladies was vrijdagavond lang heer en meester tegen staartploeg Charleroi. De troepen van coach Guido Brepoels leken te controleren bij 1-0, maar in het slot kreeg KRC alsnog twee keer het deksel op de neus.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 03/02/2023 - Lars Aussems)

Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0 achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen uitraken”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.
Klik hier om het artikel te lezen (hln - 04/02/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain        BennyBornainphotography | Facebook
Stijn Audooren        Sportpix fotoreportage