KRC trok naar Anderlecht zonder de zieken Marith De Bondt en Lorène Martin. Ook Luna Vanhoudt en Silke Sneyers bleven nog gekwetst aaan de kant. Bij paars-wit ontbrak de geelgeschorste Charlotte Tison.

Anderlecht nam dadelijk het initiatief, maar onze verdediging met Sterre Gielen als dirigent bleef overeind. Tot na twintig minuten Romy Camps op een ploegmaat ontzette en Marie Minnaert van de carambole profiteerde om de openingstreffer voorbij Aukje van Seijst te werken. De thuisploeg bleef dreigen zonder echt heel veel gevaar te creëren. We noteerden een schuin schot van Sarah Wijnants waar Aukje raad mee wist en opnieuw een voorzet van Wijnants, aan de tweede paal weggekopt door Sofie Wendelbo, die voor het eerst aan de aftrap verscheen. KRC trachtte af en toe tegen te stoten, maar onze aanvallers liepen al te vaak in buitenspel.

Na rusten veranderde het spelbeeld. KRC kwam nu regelmatig opzetten. Gwen Duijsters raakte met het hoofd net niet aan een vrije trap van Sien Vandersanden en keepster Justine Odeurs wist raad met een grondscherend schot van Chiara Wielockx. Halfweg de tweede helft geraakte Anderlecht dan plots aan enkele goede mogelijkheden. Keepster Aukje van Seijst onderscheidde zich eerst in twee tijden op een lob van Lore Jacobs en ranselde nadien een vrije trap van Stefania Vatafu via de linkerpaal uit het doel. KRC anderzijds bleef dreigen en de gelijkmaker leek korterbij dan een tweede thuisdoelpunt. Dat kwam er echter toch toen de pas ingevallen Mariam Toloba iets te veel ruimte kreeg en met een grondscherende pegel de wedstrijd definitief besliste.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps (81’ Anissa Giuga), Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Lisa Petry (46’ Gwen Duijsters), Chiara Wielockx (72’ Thirsa De Meester), Luna Vanzeir, Joy Kersten. Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets.

Scheidsrechter: de heer Massimiliano Ledda.
Assistenten: de heren Julien Biron en Mohamed Tesouli.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 19’ Marie Minnaert 1-0, 84’ Mariam Toloba 2-0.

Verslag Betty VanProeyen

Bedankt voor de mooie foto's :
David Catry        Sportpix fotoreportage