Twee jaar kon de 13-jarige Marie Dumon niet tennissen omdat ze moest voetballen bij Ladies Genk (U13). Dit seizoen lukt de combinatie wel en rijgt ze de zeges aan elkaar.

De Paalse speelde dit seizoen vijf finales en ze verloor nog geen enkele wedstrijd. “Tussen de finale zaterdag in Beringen en zondag in Meulenberg voetbalde ze zaterdagavond met de Ladies Genk tegen Amerikaanse meisjes”, vertelt mama Caroline. “Sport is volledig haar ding. Toen ze drie jaar was, startte ze met tennis en een jaar later met voetbal. Ze heeft een topsportstatuut voetbal en zit op internaat in het Atlas College in Genk. Dat ging aanvankelijk ten koste van tennis omdat ze driemaal per week moest trainen. Nu volgt ze ook één uur tennisles omdat ze aan haar techniek wil schaven. Pas dit jaar kan ze echt toernooien spelen. Ook de volgende weken speelt ze jeugdsterren want ze wil de masters halen.” Door het regenweer kon er geen groepsfoto van de finalisten gemaakt worden.

Marie Dumon: speelster bij KRC Genk Ladies en winst op tennistoernooi Beringen (Beringen) | Het Belang van Limburg (hbvl.be)

Foto © Raymond Lemmens