Voor haar laatste oefenwedstrijd trok KRC naar het kunstgrasveld van het hoofdstadion van eredivisie-club Telstar in IJmuiden.  Terwijl de Belgische competitie over een week start, hebben de Nederlanders wegens het WK nog drie weken respijt.
Bij KRC ontbrak de licht geblesseerde Luna Vanzeir.

De Ladies domineerden de beginfase, maar op het kwartier kwam Telstar kortbij de openingstreffer toen een terugspeelbal van Luna Vanhoudt tegen de rechterpaal belandde en de rebound door Romy Camps van de lijn werd geveegd. Dan creëerde een vlot combinerend KRC heel wat goede mogelijkheden maar voorlopig ontbrak de efficiëntie. Doelpogingen van Gwen Duijsters, Ella Van Kerkhoven (drie keer) en Lisa Petry leverden niet het gewenste resultaat op. Uiteindelijk lukte het vijf minuten voor de rust toch wanneer Gwen Duijsters de perfect inlopende Shari Van Belle vond, die met een gemeten lobje de meer dan verdiende openingstreffer nette.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Een vlot combinerend Genk, terwijl Telstar het met lange ballen probeerde. Nu werd er wel vlot gescoord. Na een inspanning van Lyndsey Van Belle geraakte de bal bij Lisa Petry die knap afwerkte. Toch milderde Hassani wanneer zij profiteerde van een mistasten in de verdediging. Op drie minuten tijd was het dan opeens 1-4 na een kopbal van Ella Van Kerkhoven en een nieuwe lob van Shari Van Belle. Twintig minuten voor tijd werd het uiteindelijk 1-5 via een schuiver van Ella Van Kerkhoven.
Nadien bloedde de wedstrijd stilaan dood.

Perfecte voorbereidingsmatch voor KRC in aanloop van de eerste competitiewedstrijd volgende vrijdag in Charleroi.

KRC Genk: Mirthe Claes, Maren van Wijngaarden, Gwyneth Vanaenrode, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Marith De Bondt, Lyndsey Van Belle, Shari Van Belle, Sien Vandersanden, Charlotte Cranshoff, Charlotte Tison, Gwen Duijsters, Sien Vandersanden, Ella Van Kerkhoven, Thirsa De Meester, Anissa Giuga.

Doelpunten:
41’ Shari Van Belle 0-1, 54’ Lisa Petry 0-2, 56’ Hassani 1-2, 57’ Ella Van Kerkhoven 1-3, 59’ Shari Van Belle 1-4, 68’ Ella Van Kerkhoven 1-5.