Voor de midweekmatch in Gent kon KRC geen beroep doen op Lorène Martin en de geelgeschorste Chiara Wielockx. Trainer Guido Brepoels gaf Thirsa De Meester de eerste basisplaats. AA Gent anderzijds had nog meer af te rekenen met blessure- en kaartenlast.

KRC begon sterk met druk op de bal en enkele mooie acties. Een steal van Lisa Petry zette Thirsa De Meester alleen voor doel, die op een goed spelende keepster Riete Maes stuitte. Wanneer Lisa Petry even later zelf ontsnapte, schoof ze de openingstreffer rustig in doel. KRC bleef drukken en moest enkel op haar hoede zijn voor een dreigende Amber Maximus in de counter. Echt gevaar leverde dat niet op. Integendeel, een snelle inworp van Sofie Vendelbo leidde de 0-2 in. Thirsa De Meester dook op rechts de ruimte in en Luna Vanzeir schoof haar assist in doel. Net voor de rust verhinderde doelvrouw Maes dat Lisa Petry dan al voor de beslissing zorgde op een dubbelpas met Luna Vanzeir.

AA Gent kwam beter uit de kleedkamer. Toch moest keepster Riete Maes met een prachtreflex aan de tweede paal Luna Vanzeir van een doelpunt houden op een flankbal van de door Sterre Gielen mooi vrijgespeelde Sien Vandersanden. Lisa Petry kwam in die actie in botsing met de keepster en moest vervangen worden door Gwen Duijsters. AA Gent profiteerde dan van onnauwkeurig uitvoetballen van onze keepster om in twee tijden te scoren via Sirine Bouharat. De thuisploeg putte hier moed uit en dreigde met enkele corners. Zo kopte Amber Maximus recht op Aukje van Seijst. Dan kwam KRC terug beter in haar spel. Keepster Maes onderschepte een voorzet van Gwen Duijsters en op een hoge assist van Luna Vanzeir kopte Sien Vandersanden aan de tweede paal tegen de goed opgestelde Maes. Uiteindelijk vond Gwen Duijsters aan de tweede paal Luna Vanzeir voor de beslissende 1-3. Gent kon geen vuist meer maken waardoor de drie punten verdiend richting Limburg verhuisden.

Vrijdag komt Club Brugge op bezoek dat vandaag thuis verloor van OHL en nu vijf punten achterstand telt. Bij winst zijn we zeker van de vierde plaats en kunnen we misschien nog een gooi doen naar plek 3. Daarvoor zal het echter niet simpel zijn om nog voorbij Standard te geraken.

KRC Genk Ladies: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Marith De Bondt (84’ Silke Sneyers), Gwyneth Vanaenrode (84’ Luna Vanhoudt), Fleur Pauwels, Sterre Gielen, Sien Vandersanden (72’ Joy Kersten), Lisa Petry (53’ Gwen Duijsters), Luna Vanzeir, Thirsa De Meester (72’ Anissa Giuga). Bank: Maren van Wijngaarden.

Scheidsrechter: de heer Ermaild Mataj.
Assistenten: mevrouw Shauni Depruyst en mevrouw Ella de Vries.
Gele kaarten: geen
Doelpunten: 6’ Lisa Petry 0-1, 34’ Luna Vanzeir 0-2, 53’ Sirine Bouharat 1-2, 73’ Luna Vanzeir 1-3.

Verslag : Betty Van Proeyen

Genkse Ladies weten weer wat winnen is: 1-3 in Gent dankzij Vanzeir
Op speeldag zeven van de play-offs heeft KRC Genk Ladies drie punten meegenomen uit Gent: 1-3. Luna Vanzeir scoorde twee keer. Vrijdag komt Brugge op bezoek.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 25/04/2023 - Lars Aussems)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren       Sportpix fotoreportage