Voor beide ploegen was winst belangrijk. Enerzijds zou KRC dan in de running blijven voor de derde plaats, anderzijds kon Club een serieuze bedreiging voor KRC vormen voor de vierde stek.

KRC begon goed met een poging van Lisa Petry die naast belandde. Dan veroverde Brugge het meeste balbezit. Een op Romy Camps afgeketst hard schot van de jonge Margaux Martlé scheerde de rechter doelpaal. De Genkies hadden het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden zodat de Westvlamingen het meest dreigend waren. Wanneer Celien Guns de achterlijn haalde, besloot Ludmila Matavkova in de kluts naast. Margaux Martlé trapte een vrije trap over het doel en een poging van Rania Boutiebi op assist van Diki Ouzraoui leverde enkel een hoekschop op.

De thuisploeg begon heel wat beter aan de tweede helft. En het was meteen raak. Lisa Petry kapte zich vrij en schoot subliem in de rechter winkelhaak. Maar die voorsprong was van korte duur. Een corner kon niet weggewerkt worden zodat Jade Heida overhoeks de gelijkmaker nette. Brugge bleef aandringen en Aukje van Seijst moest een kopbal van Jody Vangheluwe uit de rechterbenedenhoek weren. Diki Ouzraoui kreeg nog een mooie kans maar mikte van schuin voor doel naast. Toch scoorde Brugge een tweede keer. Diki Ouzraoui ontweek het buitenspel waarna Ludmila Matavkova simpel de 1-2 over de doellijn werkte.
KRC moest er nu voor gaan en deed dat ook. De ingevallen Gwen Duijsters en Thirsa De Meester zorgden voor meer snelheid. Wanneer Thirsa op rechts doorging, hield de onderkant van de deklat Luna Vanzeir van de gelijkmaker. Die kwam er toch na een perfecte dieptepas van Romy Camps naar Lisa Petry, die met een gemeten lob voor de 2-2 tekende. De Ladies gingen nog voor de winst met een kopbal van Lisa Petry over het kader na een corner van Luna Vanzeir en een afstandsschot van Sien Vandersanden, knap gepareerd door keepster Jorijn Covent. In de laatste minuut onthield de scheidsrechter Gwen Duijsters van een vrije trap aan het halve maantje wanneer ze door Saar Verdonck tegen de grond werd gewerkt.

Met vijf punten voorsprong op Club lijkt de vierde plaats verzekerd, hoewel nog één puntje nodig is. Volgende week komt Standard op bezoek dat 2,5 punt voorsprong heeft. Winst is noodzakelijk om eventueel nog naar plekje drie te springen.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin (80’ Marith De Bondt), Fleur Pauwels (69’ Thirsa De Meester), Sien Vandersanden, Luna Vanzeir, Lisa Petry, Anissa Giuga (58’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden, Luna Vanhoudt.
Scheidsrechter: de heer Thomas Lucas
Assistenten: de heren Robby Celis en Erwin Hermans
Doelpunten: 48’ Lisa Petry 1-0, 52’ Jade Heida 1-1, 67’ Ludmila Matavkova 1-2, 79’ Lisa Petry 2-2
Gele kaarten: 68’ Luna Vanzeir (KRC), 76’ Lara Schenk (Brugge), 89’ Gwen Duijsters (KRC)

Verslag : Betty Van Proeyen

Genk Ladies blijft teleurgesteld achter na gelijkspel tegen Club Brugge
Na de zege in Gent afgelopen dinsdag was er geen vervolg voor KRC Genk Ladies tegen Club Brugge. Het bleef vrijdagavond in eigen huis steken op 2-2. Petry scoorde twee keer.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 28/04/2023 - Lars Aussems)

Ondanks twee goals van Lisa Petry raakt Genk Ladies niet voorbij Club Brugge: “Gemiste kans om derde plaats te pakken”
KRC Genk Ladies is er niet in geslaagd om tegen Club Brugge de drie punten thuis te houden en zo Standard onder druk te zetten in de strijd om de derde plaats. Met een loeier in de kruising mikte Petry de Genkies nochtans op voorsprong. De thuisploeg was daarna even de focus kwijt en zag Brugge de achterstand ombuigen in een voorsprong. De Genkse gelijkmaker kwam te laat. “De derde plaats wordt nu wel erg moeilijk”, baalde Perty na afloop.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 29/04/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren       Sportpix fotoreportage