Twee weken voor de halve finale tegen Club Brugge moesten we in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie ook naar Brugge. Net voor de wedstrijd haakten Marith De Bondt en Fleur Pauwels af wegens lichte blessures. Hun plaatsen werden ingenomen door Romy Camps en Lorène Martin.

In een evenwichtige eerste helft creëerden beide ploegen een beperkt aantal mogelijkheden. Lorène Martin blokte een poging van Celien Guns en langs Genkse zijde trapte Luna Vanzeir in één tijd een hoekschop van Sien Vandersanden in de handen van keepster Jorijn Covent. Even later schoof Chiara Wielockx langs de verste paal. Toch geraakte de thuisploeg op voorsprong. Celien Guns stuurde naar Diki Ouzraoui, die Aukje van Seijst kansloos liet. De Genkse keepster weerde nadien met de vuisten een vrije trap van Davina Vanmechelen en bracht op de herneming ook prima in twee tijden redding. Zo gingen we met een 1-0-achterstand de rust in.

De tweede helft domineerde Genk volledig. Gwyneth Vanaenrode ging op links de lijn af en zette hoog voor doel naar Gwen Duijsters die voldoende het duel aanging met de Brugse keepster en Seijde Abrahamsson waardoor de bal in doel verdween. Brugge kreeg nog een kansje met een trap voorlangs van Jody Vangheluwe na een corner. Dan stierf een mooie actie Sofie Vaendelbo-Luna Vanzeir-Lisa Petry uit op de goed uit haar doel gekomen Jorijn Covent. Die speelde zich nadien nog in de kijker op een geplaatst schot van Lisa Petry. Uiteindelijk geraakten de Ladies een kwartier voor tijd toch aan een verdiende voorsprong. Sterre Gielen lanceerde Gwyneth Vanaenrode, die knap Lisa Petry vond wiens lob van schuin voor doel in de verste bovenhoek verdween. KRC bleef drukken. Na een vrije trap van Sien Vandersanden onderscheidde keepster Covent zich opnieuw door Lorène Martin van een doelpunt te houden. KRC leek de winst over de streep te trekken tot twee minuten voor tijd Brugge toch eens uitbrak en Diki Ouzraoui een jammere aarzeling afstrafte.

Ontgoocheling in de Genkse rangen omdat de verdiende winst toch nog uit handen werd gegeven. Hopelijk lukt het over veertien dagen wel. Intussen ontvangen wij volgende zaterdag om 18 uur op ons eigen complex leider OHL.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Luna Vanzeir, Joy Kersten (81’ Thirsa De Meester), Gwen Duijsters (85’ Jorien Voets) , Chiara Wielockx (63’ Lisa Petry). Bank: Anissa Giuga.

Scheidsrechter: de heer Nigel Bottequin.
Assistenten: de heren Joachim Huyghebaert en Tom De Roeck.

Doelpunten: 21’ Diki Ouzraoui 1-0, 48’ Seijde Abrahamsson (own) 1-1, 75’ Lisa Petry 2-1, 88’ Diki Ouzraoui 2-2.
Gele kaarten: 23’ Diki Ouzraoui (Brugge), 27’ Guido Brepoels (Genk), 53’ Gwen Duijsters (Genk), 72’ Lorène Martin (Genk), 90’ Ludmila Matavkova (Brugge).

Verslag Betty VanProeyen

Genk Ladies laat zich bij Club Brugge ringeloren in slot
De topper tussen Club Brugge en Genk Ladies heeft geen winnaar opgeleverd. Het zag er nochtans lang goed uit voor een dominant KRC, maar twee minuten voor tijd kreeg het alsnog het deksel op de neus.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 03/02/2023 - Lars Aussems)