Veel volk in Aalter voor de halve finale van de Beker met ook een Genkse supportersbus. De ambiance zat er vanaf het begin in.

In de eerste minuten trachtte Club druk te zetten, maar dat ebde gauw weg. KRC nam het initiatief met verzorgd voetbal vanuit de verdediging. Vanaf de 20ste minuut resulteerde dit ook in voldoende kansen. Op een voorzet van de op rechts opgerukte Sofie Vendelbo moest de Brugse keepster Femke Schamp een knappe reflex uit haar mouw schudden om de deviatie van Lisa Petry via de deklat uit haar doel te weren. Niet getreurd want vijf minuten later was het wel raak. Sien Vandersanden bediende Chiara Wielockx, die de bal rustig in de verste hoek devieerde. KRC bleef komen en Sofie Vendelbo verdubbelde de score door een hoekschop van Sien Vandersanden tegen de netten te prikken. De thuisploeg beperkte zich tot enkele diepe ballen die door onze verdediging rustig konden geneutraliseerd worden. Lisa Petry leek vervolgens op weg naar een derde goal, maar haar assist naar Chiara Wielockx eindigde bij de Brugse doelvrouw. Net voor rusten kon niemand afronden toen Luna Vanzeir de achterlijn haalde.

Na de pauze tapte Brugge uit een ander vaatje en nu moest KRC achteruit. Toch bleef echt groot gevaar uit. Afstandsschoten van Roosa Ariyo (naast) en Margaux Martlé (recht op Aukje van Seijst) kenden geen succes. Halfweg de tweede periode kwam Davinia Vanmechelen in het veld en op een assist van Lyndsey Van Belle kopte zij de aansluitingstreffer hoog in doel, net nadat een counter van Gwen Duijsters afgestopt werd. Club joeg nu nog meer op de gelijkmaker. Het leverde enkele hoekschoppen en hoge ballen voor doel op zonder echt grote kansen dankzij een solide Genkse verdediging. Vanmechelen trapte tot slot nog eens over, maar de verdiende Genkse zege bleef overeind.

Dolle vreugde in het Genkse kamp voor het bereiken van de finale. Opnieuw tegen Standard, zoals vijf jaar geleden. Toen verloren we met 2-0 in Eupen. Nu mogen we bekerwinst proberen af te dwingen op Sclessin. Begrijpe wie kan dat de Bond die beslissing nam toen de halve finalisten al bekend waren…

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo, Romy Camps, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin (78’ Marith De Bondt), Fleur Pauwels (46’ Gwen Duijsters), Sien Vandersanden, Chiara Wielockx (65’ Joy Kersten), Luna Vanzeir, Lisa Petry. Bank: Maren van Wijngaarden, Luna Vanhoudt, Thirsa De Meester, Anissa Giuga.

Scheidsrechter: de heer Niels Bossuyt.
Assistenten: mevrouw Shauni Depruyst en de heer Rune Ghijselincks.

Doelpunten: 25’ Chiara Wielockx 0-1, 30’ Sofie Vendelbo 0-2, 68’ Davinia Vanmechelen 1-2.
Gele kaarten: 20’ Fleur Pauwels (KRC), 51’ Lorène Martin (KRC), 52’ Celien Guns (Brugge), 67’ Luna Vanzeir (KRC), 68’ Aukje van Seijst (KRC).

Verslag : Betty Van Proeyen


RC Genk Ladies en Sien Vandersanden winnen in Club Brugge en plaatsen zich voor de Bekerfinale tegen Standard: “Een droom die uitkomt”
Met een 1-2 overwinning tegen Club Brugge plaatste KRC Genk Ladies zich de finale van de Beker van België. De Genkies speelden een prima eerste helft. Chiara Wielockx en Sofie Vandelbo troffen raak, telkens op aangeven van uitblinkster Sien Vandersanden. Tegenstander in de finale wordt Standard dat Zulte Waregem versloeg en voor het vijfde opeenvolgende jaar de eindstrijd bereikt. Zo wordt de finale een heruitgave van die van 2018. Toen trokken de Rouchettes aan het langste eind. “Het ganse team is superblij en trots met het bereiken van de bekerfinale. Het is een droom die uitkomt”, geniet Genks kapitein Sien Vandersanden.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 11/03/2023 - Lucien Claessens)

KRC Genk Ladies plaatst zich voor finale Beker van België na winst tegen Club Brugge
In de halve finales van de Beker van België heeft KRC Genk Ladies met 1-2 gewonnen op het veld van Club Brugge. Het team van trainer Guido Brepoels zal het in de finale opnemen tegen Standard, dat met 3-0 won van Zulte Waregem.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 11/03/2023 - Jochen Henrioulle)

Sterk Genk Ladies stoot door naar tweede bekerfinale na winst tegen Club Brugge
Missie volbracht voor Genk Ladies. In de halve finale van de Beker van België won het knap op bezoek bij Club Brugge: 1-2. KRC maakt zich zo op voor een bekerfinale tegen Standard, een match die nu al een nare bijklank heeft.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 11/03/2023 - Lars Aussems)

Bedankt voor de mooie foto's :
David Catry        Sportpix fotoreportage