Onder de leiding van een Nederlandse scheidsrechter hebben zowel KRC Genk Ladies als bezoeker OHL een propaganda gemaakt van de afsluitende competitiewedstrijd. Tijdens de eerste helft was Genk meester, maar de speelsters waren te onzeker bij hoge Ballen. OHL was overwegend het beste team tijdens de tweede doorgang. Niemand heeft evenwel kunnen scoren in deze leuke match waarin Luna Vanzeir, Nikée Van Dijk (OHL), Gwen Duijsters, Lisa Petry achtereenvolgende de kansen om raak te treffen de nek omwrongen. Na afloop mochten sommigen onder hen ook nog een dopingcontrole ondergaan.

Het ontbreekt Genk vooral net iets te vaak aan collectieve agressieve druk naar voor. Toch hebben beide teams er een propagandawedstrijd van gemaakt. Iedereen heeft genoten. Zelfs het G-team van Intesa en de KIDS van het FRZA-project. Zij zagen bij aanvang van de partij een doelkans van Loréne Martin. Het schot was evenwel te zwak om van een echte doelpoging te spreken.

Bij andere Genkse pogingen maakte Nicky Evrard duidelijk waarom zij de nationale doelvrouw is. Na de pauze waren de bezoekers heel dominant. Toch konden zij de match niet naar hun hand zetten. De bezoekers speelden goed, maar vonden telkens een sublieme Aukje van Seijst op hun weg. Even was er trammelant. Sofie Laursen Vendelbo kreeg een slag in het gezicht van de Leuvens Estéé Cattoor. De Nederlandse scheidsrechter had evenwel niets gezien.

Een goede algemene repetitie van Genk voor het treffen in Brugge volgende week in het kader van de Beker van België. De dames gaan absoluut naar Aalter (waar de match gespeeld wordt) met de intentie om er te winnen.

KRC LADIES GENK: Aukje van Seijst, Romy Camps, Gwyneth Vanaenrode, Loréne Wielockx, Chiara Wielockx (81’ Jorien Voets), Lisa Petry (70’ Maren van Wijngaarden), Sien Vandersanden, Gwen Duijsters (90’ Marith De Bondt), Sterre Gielen, Sofie Laursen Vendelbo en Luna Vanzeir.

OHL: Nicky Evrard, Ina Gausal, Zenia Mertens, Jill Janssens, Marie Detruyer, Hannah Eurlings, Valesca Ampoorter (60’ Nurija Van Schoonhoven), Estée Cattoor, Shari Van Belle, Nikée Van Dijk en Linde Veefkind.

Scheidsrechter: Shona Sukrula (Nl).

Verslag : Jean Hendrix

Genk Ladies houdt goede generale repetitie voor halve finale beker
Op de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft leider OH Leuven zich verslikt in Genk. De Ladies van coach Guido Brepoels verschenen complexloos op het terrein en pakten meer dan verdiend een puntje. Een opsteker voor de halve bekerfinale van volgend weekend.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 05/03/2023 - Lars Aussems)

KRC Genk Ladies treft met leider OHL (competitie) en Club Brugge (beker) twee toppers op één week: “De kopjes zitten weer fris”
KRC Genk ladies staat voor twee belangrijke wedstrijden op één week tijd. Zaterdag om 18 uur komt ongeslagen leider OHL op bezoek en een zeven dagen later knokt het team van Guido Brepoels in Brugge voor een finaleplaats in de Beker van België. Na een moeilijke periode staan de Genkies klaar om opnieuw te verrassen. “De frisheid is terug en met een nieuwe veldbezetting gaan we OHL het vuur aan de schenen leggen”, klinkt Brepoels strijdvaardig.
Klik hier om het artikel vooraf te lezen (HLN - 02/03/2023 - Lucien Claessens)

KRC Genk Ladies pakt verdiend gelijkspel tegen OHL: “Met deze puntendeling tanken we vertrouwen voor het bekerduel in Brugge”
De topper tussen KRC Genk Ladies en leider OHL lokte heel wat toeschouwers naar het stadion en die kregen waar voor hun geld. Enkel de doelpunten ontbraken. Beide teams gingen voor de zege en maakten er een boeiende en genietbare propagandawedstrijd van. De Genkies toonden zich voor de pauze de betere ploeg, maar misten scherpte bij het besluiten. In de tweede helft domineerde OHL dan weer. In de slotfase leek OHL aan het langste eind te trekken, maar de kopbal van Gausdal werd alsnog van de lijn gekeerd. “We hebben opnieuw onze draai gevonden en grepen een verdiend gelijkspel. We reizen zaterdag met een goed gevoel richting Brugge voor de halve finale van de beker”, klonk Gwyneth Vanaenrode achteraf tevreden.
Klik hier om het artikel vooraf te lezen (HLN - 05/03/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Kristof De Moor        Sportpix fotoreportage