Genk-Standard is altijd een geladen derby en zeker nu voor de camera’s van Eleven Sports.

Standard kwam het sterkst uit de startblokken. Na een tiental minuten haalde keepster Aukje van Seijst een gestrekt schot van Noémie uit haar doelvlak. Vanaf dan veranderde het spelbeeld en ging KRC meer druk zetten en het gebeuren domineren. Na een knap uitgespeelde actie werd Luna Vanzeir op assist van Gwyneth Vanaenrode voor buitenspel afgevlagd. Op aanspelen van Sien Vandersanden geraakte Lisa Petry net niet met haar tip aan de bal. En een één-twee tussen Lorène Martin en Sien Vandersanden moest door Constance Brackman op de lijn worden weggewerkt. De verdiende Genkse openingstreffer kwam er uiteindelijk toch. Sien Vandersanden opende naar Gwyneth Vanaenrode, die vanop rechts voor doel trapte, waar Luna Vanhoudt aan de tweede paal afrondde. In de laatste minuten voor de pauze kwam Standard dan toch even aandringen. Aukje van Seijst kreeg in een duel met Hanne Merkelbach een vrije trap van Léa Cordier niet onder controle, maar de bal werd uiteindelijk weggewerkt. KRC trok daardoor met een verdiende voorsprong naar de kleedkamer.

Ook In de tweede helft kreeg Standard door de hoge druk van KRC geen vat op het spel. Wanneer Lisa Petry voor doel bracht, trapte Sien Vandersanden in één tijd via de onderkant lat KRC op een dubbele voorsprong. Deels wegens het onverzorgd spel en deels door de pressing van de thuisploeg bleken de Rouchettes nadien onmachtig om het tij te keren. KRC had zelfs een penalty kunnen krijgen toen Luna Vanhoudt na een assist van de net ingevallen Gwen Duijsters onderuit werd gehaald. De 3-0 kwam er toch wanneer Luna Vanzeir diep speelde naar Gwen Duijsters, die Lisa Petry op maat de definitieve beslissing voorschotelde.

KRC klimt op naar de vierde plaats en doet een prima zaak in de strijd voor Play Off-1.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Romy Camps, Janne Geers, Gwyneth Vanaenrode, Luna Vanhoudt (70’ Sterre Gielen), Fleur Pauwels, Lorène Martin (63’ Gwen Duijsters), Sien Vandersanden, Lisa Petry (85’ Joy Kersten), Luna Vanzeir. Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets.

Scheidsrechter: mevrouw Caroline Lanssens
Assistenten: mevrouw Irmgard Van Meirvenne en de heer Geoffrey Martens.

Doelpunten: 37’ Luna Vanhoudt 1-0, 55’ Sien Vandersanden 2-0, 84’ Lisa Petry 3-0.

Gele kaarten: 22’ Maud Coutereels (Standard), 45’ Lorène Martin (KRC), 86’ Welma Fon (Standard), 88’ Marine Rosala (Standard).

Verslag Betty Van Proeyen


Oppermachtig Genk Ladies rukt op naar vierde plaats na ruime zege tegen Standard

In de Super League vertrok Standard zaterdag met lege handen terug naar Luik. Genk Ladies kwam voor eigen publiek sterk voor de dag en speelde de Rouchettes quasi een volledige partij zoek: 3-0.
Klik hier om het artikel te lezen (HBVL - 23/10/2022 - Lars Aussems)


Lisa Petry en een gretig KRC Genk Ladies winnen met ruime 3-0 cijfers tegen Standard: “Bij Genk was de drang om te winnen groter”

Nadat KRC Genk Ladies vorig weekend reeds de maat nam van concurrent Zulte Waregem, toonden de Genkies zich zaterdag met een 3-0 zege duidelijk de betere van Standard Luik. Met een assist en een doelpunt eiste ex-Rouchette Lisa Petry de hoofdrol op. In de stand nestelt Genk zich steviger bij de PO1-kandidaten. “Winnen tegen je ex-ploeg is steeds speciaal. En als je dan ook nog beslissend bent, doet dit nog meer plezier”, juichte Lisa Petry na afloop. 
Klik hier om het artikel te lezen  (HLN - 23/10/2022 - Lucien Claessens)


Sien en Hanne uit Bocholt oog in oog in derby tussen Genk Ladies en Standard

Zaterdag krijgen de KRC Genk Ladies het bezoek van de Rouchettes. En dat voelt altijd als een soort derby aan. Sien Vandersanden (Genk) en ex-ploegmaat Hanne Merkelbach (Standard) zijn duidelijk: “Enkel met een driepunter zijn we tevreden.” Dat belooft vuurwerk.
Klik hier om de reportage vooraf te lezen (HBVL - 21/10/2022 - Lars Aussems)

 

Foto's :  David Catry - Bekijk hier de fotoreportage Sportpix