De Ladies hoopten de lijn door te trekken en met een nieuwe driepunter tegen promovendus KV Mechelen naar de derde plaats te wippen. Bij de Kakkers ligt het euvel in de aanval met slechts 1 gescoord doelpunt in 7 wedstrijden. Anderzijds doet de verdediging met Silke Baccarne als sluitstuk en de ervaren Ibti Bouharat het wel relatief goed.

In de eerste helft prikte KV Mechelen regelmatig tegen, maar de efficiëntie laat bij hen voorlopig zeker nog te wensen over. Cami Somers trapte in de beginfase naast. Meteen een verwittiging voor de Ladies, die zich in de eerste helft al te vaak vastliepen op de goed georganiseerde Mechelse defensie. Zo tipte Silke Baccarne een hard schot van Fleur Pauwels in corner. In de tiende minuut wees scheidsrechter Tim De Keyzer naar de stip toen Romy Camps na een vrije trap werd neergeduwd. Kapitein Sien Vandersanden kweet zich van haar taak maar trapte tegen de linkerpaal. Het aantal kansen bleef nadien beperkt. Silke Baccarne zweefde zich stijlvol naar een plaatsbal van Chiara Wielockx en een schot van Luna Vanhoudt zeilde voorlangs. Net voor de pauze wist ex-Genkie Emily Steijvers te counteren met een hard schot niet ver naast de linker winkelhaak. We gingen dus met 0-0 de rust in na een toch wel ontgoochelende eerste helft.

Trainer Brepoels sleutelde aan het spelbeeld en dat had zijn effect. De net ingevallen Joy Kersten trapte vanop rechts naar de eerste paal waar Luna Vanzeir de perfecte voorzet in doel devieerde. Onmiddellijk nadien mikte Lisa Petry na een actie van Fleur Pauwels en Chiara Wielockx over de deklat. Halfweg de tweede helft mocht KRC een tweede strafschop nemen toen Luna Vanzeir na een vrije trap van Sien Vandersanden door Ellen Charlier in de rug werd gelopen. Joy Kersten mikte de elfmeter beheerst in doel. Even later trapte Chiara Wielockx nipt naast na een assist van Luna Vanzeir. KV Mechelen gaf zich niet gewonnen maar kon aanvallend toch geen vuist maken. KRC besliste de wedstrijd dan definitief in de laatste tien minuten. Luna Vanzeir stuurde eerst in de loop van Joy Kersten, die met een knappe lob doelvrouw Baccarne verschalkte. Even later knalde Chiara Wielockx een prima voorzet van Joy Kersten overhoeks in doel. Een mooi moment voor de ex-speelster van KV. Luna Vanzeir had de forfaitcijfers nog op het bord kunnen brengen op alweer een assist van Joy Kersten, maar keepster Silke Baccarne besliste er anders over.

Met 18 op 24 en wellicht een derde plaats kunnen we zeker spreken van een geslaagde seizoenstart. Volgende zaterdagavond wacht de verplaatsing naar topfavoriet OHL. Eerst is er op 1 november nog de bekerwedstrijd bij eerste klasser Zwevezele.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sterre Gielen (46’ Joy Kersten), Silke Sneyers, Romy Camps, Janne Geers, Luna Vanhoudt, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden (88’ Jorien Voets), Luna Vanzeir, Chiara Wielockx, Lisa Petry (74’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden, Gwyneth Vanaenrode.

Scheidsrechter: de heer Tim De Keyzer.
Assistenten: de heren Ben Gonnissen en Sam Lodewijckx.

Doelpunten: 48’ Luna Vanzeir 1-0, 66’ Joy Kersten (strafschop) 2-0, 82’ Joy Kersten 3-0, 84’ Chiara Wielockx 4-0.

Gele kaarten: geen

Verslag Betty Van Proeyen

Invalster Kersten heeft voet in vier goals in ruime zege van Genk Ladies tegen KV Mechelen
KRC Genk Ladies heeft zich niet laten verrassen door promovendus KV Mechelen. Na rust maakte de thuisploeg het verschil: 4-0. Joy Kersten viel uitstekend in en mag zich speelster van de match noemen.
Klik hier om het artikel te lezen (HBVL - 28/10/2022 - Lars Aussems)

KRC Genk Ladies wint tegen KV Mechelen en pakt derde driepunter op rij: “Systeemswitch en invalster Joy Kersten doen partij kantelen”
KRC Genk Ladies boekte tegen promovendus KV Mechelen de derde overwinning op rij. Al liep dat moeilijker dan verwacht. Pas na een systeemswitch en de inbreng van Joy Kersten (twee goals en twee assists) kon Genk zich na de rust doorzetten en nog met ruime 4-0 cijfers zegevieren. Ook ex-KV Mechelen speelster Chiara Wielockx onderscheidde zich met een knappe prestatie en fraai doelpunt. “Mechelen beet fel van zich af. Dat we met deze verdiende, maar hard bevochten driepunter onze plaats in de rangschikking verstevigen, is een opsteker”, aldus Wielockx.
Klik hier om het artikel te lezen  (HLN - 28/10/2022 - Lucien Claessens)

Genk Ladies winnen vlot van Mechelen en behouden aansluiting met de top
Op speeldag 9 in de Super League heeft Racing Genk vlot de maat genomen van KV Mechelen. De Genk Ladies rolden de bezoekers na de rust op met vier goals. In de stand behoudt Genk zo de aansluiting met de top, Mechelen blijft negende.
Klik hier om het artikel te lezen  (Sporza.be - 28/10/2022)

Foto's :  Jill Delsaux - Bekijk hier de fotoreportage Sportpix