Drie kopbaldoelpunten, waarvan ééntje in blessuretijd, nekten een verdienstelijk Genk Ladies tegen Anderlecht. “De Brusselse torens deden ons de das om”, besefte Ella Van Kerkhoven, die met haar ploegmaats een 3-1-voorsprong uit handen gaf.

Minuut één. Matavkova scoort een makkelijke 0-1 voor Anderlecht. Het horrorscenario van Genk Ladies begon vroeg en zou zich in blessuretijd voltrekken. Nochtans leek het counterplan na die vroege tegengoal prima te werken. Een schuine trap van de weggestuurde Duijsters streelde de paal, waarop Van Kerkhoven de rebound met een hangend rechterpootje afwerkte. Nog in het eerste kwart scoorde de door Bosmans weggestuurde Van Kerkhoven de 2-1. En nadat Claes na de pauze Buabadi in twee tijden van de gelijkmaker hield, trapte Vanzeir na een zeldzaam omschakelingsmoment de 3-1 binnen. Maar Anderlecht drukte en kwam terug tot 3-2. Even leek een puik keepende Claes de drie punten in Genk te houden. Tot Vanwynsberghe met een nieuwe hoge kopbal de gelijkmaker lukte en Delabre in blessuretijd met een derde paars-wit kopbaldoelpunt een einde maakte aan de thriller van Hitchcock.

“Een stevig blok zetten en profiteren van de omschakelingsmomenten leek even het goede scenario. Door slim diep te lopen kwamen we op voorsprong”, analyseerde dubbele doelpuntenmaker Van Kerkhoven. “Maar Anderlecht bleef komen. De match duurde net te lang, want de torens uit Brussels bepaalden met drie kopbalgoals het resultaat. Zuur, want we waren dicht bij puntgewin.”

De zussen Shari en Lyndsey Van Belle ontbraken in de Genkse selectie. Zij verlaten de club deze maand en wachten op een (binnenlandse) transfer.

KRC-opstelling
Mirthe Claes, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Sien Vandersanden, Luna Vanzeir, Thirsa De Meester (70’ Lisa Petry), Ella Van Kerkhoven, Gwen Duijsters.
Bank: Maren van Wijngaarden.

Doelpunten
1’ Matavkova 0-1, 15’ Van Kerckhoven 1-1, 18’ Van Kerkhoven 2-1, 58’ Vanzeir 3-1. 75’ Ouzraoui 3-2, 86’ Vanwynsberghe 3-3, 91’ Delabre 3-4.

Gele kaarten : Bosmans.

Bedankt voor het verslag (hbvl - 12/01/2024 - Geert Stienissen)

Genk Ladies trekken na spektakelstuk tegen Anderlecht aan kortste eind
In de Belgische Superleague ontvingen de Genk Ladies gisteren ook al Anderlecht. En wat volgde was een rasecht spektakelstuk, maar wel één met een wrange nasmaak voor de Limburgse dames.
Klik hier om de reportage te zien (tvl - 13/01/2024 - Jeroen Houben)

Bedankt voor de mooie foto's :
David Catry        Sportpix fotoreportage
Benny Bornain  BennyBornainphotography op FB
Mirco Moreels    mirco.moreelsphotography op FB

Genkie Charlotte Tison weer fit voor komst van ‘haar’ Anderlecht: “Hele familie supportert voor paars-wit”
Voor het eerst speelt ze tegen de club waarmee ze zes (!) opeenvolgende titels pakte. “Anderlecht is de club van mijn hart en schonk me vriendinnen voor het leven. Ik heb het geluk gehad in het succes van een topgroep te delen, maar vrijdag zal Genk zich tonen”, belooft Genkie Charlotte Tison.
Klik hier om de reportage vooraf te lezen (hbvl - 12/01/2024 - Geert Stienissen)