In voorbereiding van de competitiehervatting van volgende week tegen Anderlecht speelde KRC Genk Ladies zaterdagnamiddag in eigen huis tegen de Nederlandse eredivisieclub Telstar.

In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen enkele kansen. De beste waren wel voor de Ladies, maar de kopbal van Ella Van Kerkhoven op een assist van Thirsa De Meester verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Na de pauze was KRC de betere ploeg en nu wel efficiënt.  Op het uur dook Ella Van Kerkhoven en legde gepast breed naar Luna Vanzeir, die de openingstreffer kon inschuiven. En vijf minuten later was er al de verdubbeling wanneer na een dubbelpas hoog naar de tweede paal stuurde waar Ella Van Kerkhoven kon inknikken. De ingevallen Isa Warps leek nog een derde te scoren, maar werd op buitenspel afgevlagd.
De laatste minuten kwam de  IJmuidense ploeg opzetten en na een onvoldoende weggewerkte hoekschop milderde Nikki Ridder tot 2-1.

KRC-opstelling
Mirthe Claes, Pia Bosmans, Romy Camps, Luna Vanhoudt (70’ Evy van Griensven), Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Sien Vandersanden (70’ Myrthe Knols), Thirsa De Meester (76’ Isa Warps), Luna Vanzeir, Gwen Duijsters (70’ Anissa Giuga), Ella Van Kerkhoven. Bank: Maren van Wijngaarden.

Scheidsrechter: de heer Niels Souverijns.
Assistenten: de heren Onder Alpak en Christo Mitskou.

Doelpunten
59’ Luna Vanzeir 1-0, 65’ Ella Van Kerkhoven 2-0, 89’ Nikki Ridder 2-1.

Verslag Betty Van Proeyen

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain  BennyBornainphotography op FB