Op de laatste speeldag van de heenronde stonden heel wat leuke confrontaties op het programma: nummer 1 tegen nummer 2 (Anderlecht-OHL), nummer 5 tegen nummer 6 (Standard-Zulte Waregem) en dus ook nummer 3 tegen nummer 4 (Genk-Brugge). We telden één puntje achterstand op Brugge en konden bij winst haasje-over springen.

Heel wat belangstelling aan de Galopinstraat waar, ondanks druilerige omstandigheden, ruim 450 toeschouwers voor een sfeerrijke partij zorgden. Bij KRC geen Janne Geers, die in OHL een kruisbandblessure opliep en voor het volledige seizoen onbeschikbaar is. Brugge van haar kant mist voor geruime tijd doelvrouw Femke Schamp, maar haar vervangster Jorijn Covent zou een knappe partij spelen.

KRC nam direct het initiatief met vlot combinatievoetbal. Doelvrouw Covent weerde een schuiver van Sterre Gielen in corner, Joy Kersten haalde de achterlijn maar kon niemand bereiken en Luna Vanzeir geraakte net niet aan een weggebokste voorzet van Sterre Gielen. Ook de dikwijls mee oprukkende Luna Vanhoudt kon na een actie van Sien Vandersanden en Lisa Petry niet afronden. Even voor het half uur kwam de verdiende openingstreffer er toch. Luna Vanzeir stuurde vanop de zijkant een vrije trap richting doel en Joy Kersten kopte mooi binnen. KRC bleef komen. Lisa Petry bediende Luna Vanzeir, die door Diki Ouzraoui van de sokken werd omvergeduwd. Luna mikte de strafschop naar de hoek waar keepster Convent de misschien iets te zachte trap uit de hoek graaide.  Het sein voor Club om zich in de eerste helft toch eens te laten zien met een trap van Ludmila Matavkova (corner) en Davinia Vanmechelen (naast).

Na de pauze kregen we een ander Brugge. Club veroverde het middenveld en dreigde enkele keren vooral onder impuls van splijtende voorzetten van Davinia Vanmechelen. Zo moest doelvrouw Aukje van Seijst een erg gevaarlijke kopbal van Diki Ouzraoui onschadelijk maken en kon een corner op het laatste moment weggewerkt worden. Onze goed georganiseerde verdediging stond echter paraat. Stilaan stak KRC terug de neus aan het venster. Joy Kersten en Luna Vanzeir bereikten Lisa Petry, die op een getimed uitkomende Jorijn Convent stuitte. De druk van OHL  verminderde hoewel Vanmechelen het nog eens probeerde met een ver schot over doel. Vijf minuten voor tijd viel dan de definitieve beslissing wanneer de ingevallen Chiara Wielockx diep stuurde naar Gwen Duijsters, die in twee tijden doelvrouw Covent te grazen nam. 2-0 en boeken toe.

Een enthousiast publiek bejubelde de uitstekende prestatie en de derde plaats van KRC. Volgende week zijn we wedstrijdvrij en dan volgt de thuiswedstrijd in de Cegeka Arena tegen Zulte Waregem. Intussen bekeren we nog op dinsdag 29 november in de kwartfinale op het veld van Charleroi.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Romy Camps, Silke Sneyers, Luna Vanhoudt (68’ Fleur Pauwels), Lorène Martin, Sien Vandersanden, Sterre Gielen, Luna Vanzeir (68’ Gwen Duijsters), Lisa Petry (81’ Chiara Wielockx), Joy Kersten. Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets.

Scheidsrechter: de heer Thomas Lucas.
Assistenten: de heren Robby Celis en Toon Valgaeren.

Doelpunten: 27’ Joy Kersten 1-0, 84’ Gwen Duijsters 2-0.
Gele kaarten: 26’ Davinia Vanmechelen (Brugge), 30’ Sien Vandersanden (KRC), 34’ Diki Ouzraoui (Brugge), 70’ Ayse De Clerck (keepertrainer Brugge), 70’ Leo Van Der Elst (Terreincommissaris Brugge), 71’ Joy Kersten (KRC).

Verslag : Betty Van Proeyen

KRC Genk Ladies staan in top 3 na winst tegen Club Brugge, Brepoels blijft langer aan het roer
De KRC Genk Ladies speelden gisteren al thuis de topper tegen Club Brugge. De winnaar van dat duel verzekerde zich van de derde plaats in het klassement. Dus de dames van Guido Brepoels, die zopas nog z'n contract verlengde, wisten wat te doen.
Klik hier om het verslag te zien (tvl.be - 19/11/2022 - Jeroen Houben)

Genk Ladies klimt naar derde plek na zege in topper tegen Club Brugge
Genk Ladies won de topper met 2-0 van Club Brugge en springt daarmee haasje over naar plek drie, achter leidersduo OHL en Anderlecht. “Op deze overwinning viel niets af te dingen”, vertelt sterkhouder Sterre Gielen.
Klik hier om het artikel te lezen (HBVL - 18/11/2022 - Geert Stienissen)

KRC Genk Ladies verlengt contract met trainer Guido Brepoels tot 2027: “Winst tegen Brugge en derde plaats bewijst dat Guido hier schitterend bezig is”
Niets dan tevreden en blije gezichten in het Genkse kamp na de winst in de topper tegen Club Brugge. Een knap spelend KRC Genk Ladies toonde zich de betere ploeg en nam met doelpunten van Kersten en Duijsters verdiend afstand. De zege leverde Genk tevens een derde plaats in de klassering op. Eerder deze week zag trainer Guido Brepoels zijn verbintenis bij Genk Ladies met vier jaar verlengd. “Wij zijn uiterst tevreden met de werking van Guido binnen onze club en willen met hem verder doorgroeien”, benadrukt voorzitster Jacqueline Mahieux.
Klik hier om het verslag te lezen (HLN - 19/11/2022 Lucien Claessens)

Genk Ladies kloppen Club YLA en springen naar plek drie in de stand
Genk heeft de topper tegen Club Brugge gewonnen in de Super League. De thuisploeg kwam op het halfuur voor en controleerde daarna. In het slot scoorde Duijsters de bevrijdende 2-0.
Klik hier om het verslag te zien 
(Sporza.be - 18/11/2022)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain 
BennyBornainphotography | Facebook
Jill Delsaux        Sportpix fotoreportage