Voor de eerste wedstrijd trok KRC naar Rotterdam. De thuisploeg toont ambitie om bovenaan te eindigen in de Eredivisie en liep hard van stapel. Met hun snelle rechterflank en met veel druk werden we achteruit geduwd. Al na 10 minuten resulteerde dit in een 2-0-achterstand, eerst door afgestraft balverlies en daarna door een versnelling op rechts en een inlegger voor doel. Feijenoord bleef komen en creëerde nog enkele kansen met onder andere een kopbal na een corner op de deklat. KRC geraakte niet in het spel en moest tot vlak voor de rust wachten vooraleer een eerste corner de lokale doelvrouw enigszins kon bedreigen.

Na de pauze tapten de Ladies uit een ander vaatje. Hoewel eerst nog een Rotterdamse doelkans gelukkig in corner verdween, begon KRC nu echt te combineren met druk vooruit. Al snel stuurde Sien Vandersanden een corner naar de tweede paal waar Ella Van Kerkhoven de aansluitingstreffer met het hoofd in doel buffelde. De Ladies waren nu de spelbepalende ploeg en de Feijenoord-keepster kon met de vingertoppen een afstandsschot van Sien Vandersanden tegen de deklat deviëren. Niet getreurd want even later vond Shari Van Belle de doorspurtende Gwen Duijsters, die met een opwippertje voor de 2-2 zorgde. Er kwam het laatste kwartier terug evenwicht in de partij die op een gelijkspel leek uit te draaien. Tot in de laatste minuut een door keepster Maren van Wijngaarden weggetikte hoge voorzet in de voeten van een thuisspeelster belandde en de Genkies met een nipte nederlaag van het veld moesten afstappen.

KRC Genk Ladies: Mirthe Claes (58’ Maren van Wijngaarden), Sofie Vendelbo, Romy Camps, Marith De Bondt, Lyndsey Van Belle, Charlotte Tison (46’ Isa Warps), Shari Van Belle (69’ Evy van Griensven), Sien Vandersanden, Lisa Petry (69’ Pia Bosmans), Luna Vanzeir (46’ Gwen Duijsters), Anissa Giuga (46’ Ella Van Kerkhoven).