Na een 3 uur lange file-rit kregen we van de scheidsrechters 10 minuten uitstel om deze belangrijke wedstrijd in de strijd voor de vierde plaats aan te vangen. Trainer Guido Brepoels koos centraal in de verdediging voor de jonge Sam Paepen, haar eerste basisplaats. Keepster Maren van Wijngaarden en Luna Vanhoudt stonden aan de aftrap, ondanks hun examen van de volgende morgen.

De busrit leek goed verteerd want KRC kwam al na 2 minuten op voorsprong toen Pia Bosmans een foutje bij Gents uitverdedigen in een leeg doel afstrafte. Even verliep het spel gelijkopgaand, maar nadien waren de beste kansen voor de thuisploeg. Keepster Maren van Wijngaarden verdreef de examenstress met enkele uitstekende reddingen na goed getrapte hoekschoppen van Jenna Van De Keere en pogingen van Elfi Maass en Fleur Van Daele.

Na de pauze kwamen de Ladies er beter uit met mogelijkheden voor Luna Vanzeir en Gwen Duijsters. Het Gents gevaar kwam vooral van rechts via een dreigende Fleur Van Daele. Luna Vanhoudt en nadien, nadat Luna gewisseld werd voor de jonge Myrthe Knols, Gwyneth Vanaenrode moesten alle zeilen bijzetten. Intussen dreigde KRC enkele keren op counters maar bleek iets te onzorgvuldig. Tien minuten voor tijd geraakte Gent dan aan de gelijkmaker wanneer de ingevallen Nena Retsin naar Fleur Van Daele schoof, die hard onder de lat in doel knalde. In de slotfase gingen beide ploegen nog hun kans om de overwinning af te dwingen, maar het bleef bij een terecht gelijkspel.

Door het punt schuift KRC naar de 5de plaats met 2,5 punten achterstand op Gent en een half puntje boni op Club Brugge, onze tegenstander in de TV-match zaterdag thuis om 13.30 uur.

KRC-opstelling : Maren van Wijngaarden, Gwyneth Vanaenrode, Romy Camps, Sam Paepen, Luna Vanhoudt (64’ Myrthe Knols), Pia Bosmans, Charlotte Tison, Sien Vandersanden (77’ Evy van Griensven), Thirsa De Meester, Gwen Duijsters (83’ Tess Lameir), Luna Vanzeir. Bank: Mirthe Claes, Joyce De Meester, Emmely Vandebeeck

Scheidsrechter: de heer Lauren Cools.
Assistenten: de heren Sam Decroo en Yannick Wouters.

Doelpunten : 2’ Pia Bosmans 0-1, 83’ Fleur Van Daele 1-1.

Gele kaarten: 40’ Sien Vandersanden (KRC), 50’ Karlijn Helsen (Gent), 61’ Pia Bosmans (KRC).

Verslag Betty van Proeyen

“Het is hectisch”: sterkhoudster van Genk Ladies speelt play-offs in volle examenperiode
Bij Genk Ladies willen ze na twee zware nederlagen eindelijk nog eens de nul houden tegen Standard Fémina. Daarvoor rekenen ze onder meer op verdedigster en birthday girl Luna Vanhoudt (20), al heeft de Lummense er wel een stevige week opzitten: “Het is hectisch.”
Klik hier om het verslag te lezen (hbvl - 11/04/2024 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Dirk Vuylsteke    Sportpix fotoreportage