Na de ‘rode’ nederlaag in de Cegeka Arena tegen Standard en de interlandbreak was het in de strijd om Playoff-1 zaak om tegen Charleroi de drie punten thuis te houden.

KRC begon goed via een afgeblokte poging van Luna Vanzeir na een actie via Gwyneth Vanaenrode en Gwen Duijsters. De kopbal van Ella Van Kerkhoven op de daaropvolgende corner werd op de lijn afgeweerd en Gwen Duijsters mikte de terugspringende bal op de linkerpaal. Even later was de openingstreffer er toch. Luna Vanzeir opende naar Gwyneth Vanaenrode die perfect het hoofd van Ella Van Kerkhoven vond. Na de 1-0 stopte het Genkse offensief en kwam een gretig en vinnig Charleroi regelmatig sterk opzetten. Vooral de snelle flanken met een opvallende Romane Jadoulle die eerst aan de eerste paal Mirthe Claes aan het werk zette en nadien haar scherpe voorzet door Gwyneth Vanaenrode zag onschadelijk maken. Doelvrouw Mirthe Claes moest in twee tijden een poging van Leila Serret neutraliseren, maar KRC ontsnapte aan de gelijkmaker wanneer Perrine Balant een gemeten assist van Lise Michalak nipt langs de linkerpaal devieerde. KRC mocht  zich dus erg  gelukkig prijzen dat het met een voorsprong de rust haalde.

Na een donderpreek van coach Guido Brepoels begonnen de Ladies gemotiveerder aan het tweede bedrijf. Zebrette-keepster Charlotte Brasseur weerde een schot van Sien Vandersanden waarna Luna Vanzeir de rechterpaal op haar weg vond. Gwen Duijsters stuitte nog op de goalie maar wanneer Luna Vanzeir een sterk ingevallen Thirsa De Meester op rechts vrij speelde, keilde Gwen Duijsters haar strakke assist tegen de netten voor de 2-0. KRC mocht zich even later gelukkig prijzen dat Romane Jadoulle naast het kader lobde. KRC bleef domineren en 20 minuten voor tijd werkte de Charleroi-defensie een harde trap van Sien Vandersanden in doel. 3-0 en wedstrijd gespeeld. Luna Vanzeir mikte tot slot nog iets te hoog naar een leeg doel  nadat Lyndsey Van Belle op rechts de lijn afdweilde.

Opdracht volbracht na een betere tweede helft in een minder goede wedstrijd. Volgende week zondag in Kontich tegen Mechelen zal een tandje moeten bijgestoken worden om dan ook voor de noodzakelijke driepunter te gaan.

KRC-opstelling
Mirthe Claes,  Romy Camps, Marith De Bondt (62’ Shari Van Belle), Luna Vanhoudt (46’ Lyndsey Van Belle), Gwyneth Vanaenrode (78’ Pia Bosmans), Charlotte Tison, Sien Vandersanden, Charlotte Cranshoff (46’ Thirsa De Meester), Luna Vanzeir, Gwen Duijsters (78’ Anissa Giuga), Ella Van Kerkhoven.
Bank: Maren van Wijngaarden.

Doelpunten
11’ Ella Van Kerkhoven 1-0, 55’ Gwen Duijsters 2-0, 71’ Florine Danquoins (own)

Scheidsrechter: de heer Ruben Wuyts.
Assistenten: de heren Stan Thys en Robby Celis.

Gele kaarten: 28’ Dilara Deli (Charleroi), 34’ Luna Vanzeir (KRC).

Verslag: Betty Van Proeyen

Genk Ladies wint van Charleroi na goede tweede helft
Na een waarschuwing van Duijsters op de paal, trof Van Kerkhoven wel raak met een kopbal. Charleroi trok daarop het spel naar zich toe. Na twee wissels halverwege werden de Genkse Ladies eindelijk de betere ploeg. Vanzeir trof het doelhout en een inzet van Duijsters werd gered. De volgende poging van Duijsters was wel raak. Ze pegelde de 2-0 binnen op voorzet van de ingevallen De Meester. De eindscore kwam er na een schot van Vandersanden, dat via Waalse benen tegen de netten belandde.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 08/12/2023 - gbs)

KRC Genk Ladies maken indruk tegen Charleroi
In de Super League stonden op vrijdag al twee pittige duels op het programma. De KRC Genk Ladies wonnen daarbij met ruime cijfers van staartploeg Charleroi. Een deugddoende zege voor de troepen van Guido Brepoels.
Klik hier om het artikel te lezen (vrouwenvoetbalkrant - 09/12/2023 - Aernout Van Lindt)

Bedankt voor de mooie foto's :
Maarten Straetemans      Sportpix fotoreportage
Benny Bornain  BennyBornainphotography op FB
Mirco Moreels    Mirco Moreels Photography op FB