Hevige sneeuw en moeilijke toestanden op de weg in Limburg, maar in Gent niets van dat alles. Het zorgde ervoor dat wij erg laat in Gent arriveerden. Na het verlies in de heenwedstrijd hoopten wij om dit nu recht te zetten om onze voorsprong op de achtervolgers te behouden. De Buffalo’s anderzijds zijn in volle strijd gewikkeld voor een plaatsje in Play off-1.
Naast de langdurig gekwetste Janne Geers moest ook Silke Sneyers aan de kant blijven wegens een scheurtje in de mediale band van de knie.

Al snel moest keepster Aukje van Seyst een verre vrije trap van Emma Van Britsom over de lat tippen. Dan nam KRC het heft in handen. Gwen Duijsters, gelanceerd door Sien Vandersanden, mikte van schuin op doelvrouw Riete Maes. De Gentse doelvrouw hield even later met een voetreflex de alleen voor haar opgedoken Chiara Wielockx van een doelpunt. KRC domineerde, maar kon geen opening vinden in de Gentse defensie.

Ook na de pauze dirigeerden de bezoekers het gebeuren. Luna Vanzeir schoof naar Chiara Wielockx die van dichtbij opnieuw de Gentse doelvrouw op haar weg trof. En ook Gwen Duijsters kon een goede kans niet afronden. Het was het beeld van de wedstrijd: een drukkend Genk, maar de bal die nooit goed viel wegens een onzorgvuldige laatste pas. Ook bij een ongelukkig uitwerpen van doelvrouw Riet Maes kon Joy Kersten niet profiteren om de toch wel verdiende treffer te scoren. En … in de laatste minuut drong Jasmien Mathys door tot aan de achterlijn en weerde Aukje van Seijst haar poging in hoekschop. Die corner viel voor de voeten van Bodil Van Den Heuvel die in doel besloot.

Een overwinning op een diefje voor Gent en een onverdiende nederlaag voor KRC, dat haar overwicht niet in doelpunten kon omzetten.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode (84’ Jorien Voets), Sterre Gielen, Romy Camps, Luna Vanhoudt (60’ Lorène Martin), Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Lisa Petry (76’ Anissa Giuga), Luna Vanzeir, Gwen Duijsters (60’ Joy Kersten), Chiara Wielockx. Bank: Maren van Wijngaarden.

Scheidsrechter: mevrouw Viki De Cremer
Assistenten: de heren Stijn Mertens en Tim Rasschaert.

Doelpunt: 90’ Bodil Van Den Heuvel 1-0.
Gele kaarten: 66’ Sterre Gielen (KRC), 75’ Gaëlle Nierynck (Gent).

Verslag Betty VanProeyen

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren        Sportpix fotoreportage