Voor de wedstrijd was er de huldiging voor Lorène Martin (einde carrière) en voor de U15 (kampioen in een jongensreeks). Een mooie tifo van de KRC-fans “All eyes on the prize” zorgde mee voor de sfeer.

In het vooruitzicht van de bekerfinale ontbraken bij Standard de licht gekwetsten Maurane Marinucci en Justine Blave.

In de eerste helft had KRC het moeilijk door de hoge druk van Standard waardoor er teveel balverlies werd geleden. De snelle Welma Fon zorgde op rechts voor enkele gevaarlijke standjes. Sofie Vendelbo blokte een poging van Melissa Tom en op een vrije trap van Noémie Gelders naar de tweede paal stond Lorène Martin op de goede plaats om Fon af te weren. Na een slalom van alweer Fon kon Lorène Martin net op tijd met een sliding in hoekschop verwerken. En op een schot van Maud Coutereels was keepster Aukje van Seijst bij de pinken. Het gevaar van Genkzijde beperkte zich, na een snelle flankaanval van Lisa Petry en Sofie Vendelbo, tot een poging van Chiara Wielockx naast het kader en tot een te hoog gericht schot van Fleur Pauwels.

Gelukkig kwam KRC beter uit de kleedkamers en bepaalden de Ladies nu het spel. Fleur Pauwels stuurde op links naar Lisa Petry en haar voorzet kwam via een ultieme sliding van Zoë Van Eynde op het hoofd van Luna Vanzeir voor de 1-0. Lisa Petry kon na een voorzet van Luna Vanzeir niet afronden terwijl een counter van de aalvlugge Welma Fon in corner verdween. Halfweg de tweede helft bereikte de op rechts doorgebroken Gwyneth Vanaenrode na een tussenstation Fleur Pauwels, die de bal via de onderkant van de lat in doel keilde. De dubbele voorsprong kwam niet echt meer in gevaar tot de ingevallen Anisa Ademi de rechter kruising viseerde.

Door de winst klimt KRC voorlopig naar de derde plaats met een half puntje boni op. Om die te behouden moet zaterdag in OHL hetzelfde resultaat behaald worden als Standard thuis tegen Brugge. En dat vijf dagen voor de bekerfinale op Sclessin, waaraan natuurlijk prioriteit moet gegeven worden.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Sofie Vendelbo (59’ Gwyneth Vanaenrode), Romy Camps, Sterre Gielen, Luna Vanhoudt (74’ Silke Sneyers), Fleur Pauwels, Lorène Martin, Sien Vandersanden (46’ Marith De  Bondt), Lisa Petry, Luna Vanzeir (86’ Joy Kersten), Chiara Wielockx (59’ Thirsa De Meester). Bank: Maren van Wijngaarden, Anissa Giuga.
Scheidsrechter: de heer Arno Schepers.
Assistenten: de heren Maarten Linart en Pieter Verleysen.
Doelpunten: 52’ Luna Vanzeir 1-0, 65’ Fleur Pauwels 2-0.

Gele kaart: 88’ Sterre Gielen (KRC)

Verslag : Betty Van Proeyen

Hemelvaartdag 18 mei spelen we de finale van de Beker van België, terug tegen Standard. Dit zal dus weer pittig worden.
Kom mee de Ladies naar de overwinning supporteren, schreeuwen, toeteren, met vlaggen en wimpels!
Door jou aanwezigheid kunnen wij de Ladies een thuismatch-gevoel geven op Sclessin.
Vooraf inschrijven is verplicht (en dringend), via deze link vind je alle info.
Bekijk op Facebook de finale-promo-video met onze Ladies.

Prima generale repetitie voor de bekerfinale: Genk Ladies wint van Standard en springt zo naar plek drie
De bekerfinale avant la lettre heeft KRC Genk Ladies alvast gewonnen. Op de voorlaatste speeldag van de play-offs smeerde het Standard een 2-0-nederlaag aan. KRC springt zo naar een mooie derde plek.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 06/05/2023 - Lars Aussems)

KRC Genk Ladies winnen voorproefje van de bekerfinale
Klik hier om de reportage te zien (lottosuperleague rewind - 08/05/2023)

Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies) treft ex-ploeg Standard twee keer op twaalf dagen: “Ik wil tweemaal winnen”
KRC Genk Ladies heeft dit voetbalseizoen nog drie wedstrijden te gaan, waarvan twee tegen Standard. Zaterdagmiddag spelen de Genkies thuis tegen de Luikse club. Bij winst wippen ze over de Rouchettes naar de derde plaats in PO1. Op Hemelvaartdag wacht een nieuwe confrontatie in de finale van de Beker van België. “Wedstrijden tussen beide teams worden steeds op het scherpst van de snee betwist”, weet Gwyneth Vanaenrode. “Ik wil tweemaal winnen.”
Klik hier om het artikel vooraf te lezen (HLN - 04/05/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren       Sportpix fotoreportage
Benny Bornain       BennyBornainphotography op Facebook