De eerste Playoff-wedstrijd werd in stormachtige omstandigheden een afknapper.

KRC leed onder blessurelast. Zo moest de pas 16 jaar geworden Elise Bils in doel postvatten wegens blessures van Mirthe Claes, Maren van Wijngaarden en Isa Klaassen . Maar Elise kweet zich erg goed van haar taak en kan zich ondanks de acht tegengoals niets verwijten.

KRC hield de eerste helft nog goed stand, al kwam de leider al binnen de eerste 10 minuten op voorsprong toen Diljà Zomers een door de wind gedragen voorzet van Jeslynn Kuijpers binnentikte. OHL zou de ganse wedstrijd een grote dominantie aan de dag leggen en miste enkele kansen, ook al door een attente keepster Elise Bils. Toch had de gelijkmaker gekund via enkele counters, maar we liepen iets te vaak in buitenspel. Zo ook bij een afgevlagde open doelkans van Gwen Duijsters, knap vrijgespeeld door Thirsa De Meester en Luna Vanzeir. Nog voor de rust geraakte Nikée Van Dijk na balverlies alleen voor doel en dribbelde zij keepster Bils.
KRC mocht bij de rust dus met een dubbele achterstand de relatief verre wandeling maken naar de ‘villa’.

Onmiddellijk na die pauze zakte KRC als een pudding in elkaar met binnen de 7 minuten drie tegengoals via Nikée Van Dijk, Diljà Zomers en Sari Kees, die een corner aan de tweede paal in doel kopte. Op het uur moest Gwyneth Vanaenrode aan de noodrem trekken en kegelde Diljà Zomers de strafschop voorbij een kansloze Bils voor de 6-0. KRC was verslagen en moest enkel nog proberen de schade te beperken. Dat lukte niet want Diljà Zomers kreeg opnieuw de vrije ruimte voor nummer 7 en Marie Detruyer krulde net voor affluiten de toch wel dramatische 8-0 in de verste hoek. Even voordien moest ook nog Gwyneth Vanaenrode met een enkelkwetsuur van het veld gedragen worden. Hopelijk valt de averij wat mee.

KRC-opstelling : Elise Bils, Pia Bosmans (75’ Sam Paepen), Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode, Charlotte Tison, Evy van Griensven, Sien Vandersanden (62’ Myrthe Knols), Thirsa De Meester, Luna Vanzeir, Gwen Duijsters (69’ Tess Lameir)

Scheidsrechter: de heer Yenthe Boogaerts
Assistenten: de heren Geoffrey Martens en Sam Lodewijckx

Doelpunten: 7’ Diljà Zomers, 35’ Nikée Van Dijk, 46’ Nikée Van Dijk, 50’ Diljà Zomers, 52’ Sari Kees, 63’ Diljà Zomers (strafschop), 82’ Diljà Zomers, 90’ Marie Detruyer 8-0

Gele kaart: 62’ Gwyneth Vanaenrode (KRC)

Verslag : Betty Van Proeyen

“Niet zien aankomen”: ‘Rookie van het Jaar’ Thirsa De Meester en Genk Ladies krijgen rammel van OH Leuven
In dezelfde week waarin ze de prijs voor meeste beloftevolle speelster uit de competitie kreeg, incasseerde Thirsa De Meester (17) en Genk Ladies een ongezien pak rammel. “Dit zag ik niet aankomen”, aldus de Lommelse na de 8-0 in Leuven.
Klik hier om het verslag te lezen (hbvl - 24/03/2024 - Geert Stienissen)