Op vrijdag de 13de bekampte KRC de rode lantaarn uit Aalst. Lisa Petry moest na de opwarming afhaken. Bij de Ajuinen kwam de van Brugge getransfereerde Frieke Temmerman centraal in de verdediging, hetgeen het Aalsterse blok gevoelig versterkte.

De Ladies zouden het de hele partij aardig moeilijk krijgen en kwamen minder overtuigend voor de dag. Toch was de eerste kans was meteen raak. Kapitein Sien Vandersanden schoof naar Chiara Wielockx, die in twee tijden doelvrouw Hazel Engelen verschalkte. Het spel bleef echter onnauwkeurig, ook wel te wijten aan de sterke wind die de combinaties bemoeilijkte. Op een bezoekende corner kopte Frieke Temmerman voorlangs, terwijl langs Genkse kant Chiara Wielockx een assist van Joy Kersten nipt naast kopte.

Ook in de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Aalst rook haar kans en ging ook meer richting het doel van Aukje van Seijst. Vooral enkele corners waren dreigend en alweer Frieke Temmerman mikte nipt naast. Uiteindelijk kwam de Genkse verlossende goal er toch. Luna Vanzeir stuurde diep naar de snelle Gwen Duijsters die naast het doel leek te schuiven, maar Gwyneth Vanaenrode kwam nog net op tijd om vanuit een scherpe hoek de 2-0 in het doel te werken.

Na een minder goede wedstrijd behaalde KRC haar 10de overwinning op 14 matchen en is play off-1 nu een quasi zekerheid. Anderzijds een pluim voor Eendracht Aalst dat haar klassering zeker nog kan verbeteren.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers (66’ Romy Camps), Sterre Gielen, Luna Vanhoudt (86’ Jorien Voets), Lorène Martin (75’ Anissa Giuga), Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt, Joy Kersten, Chiara Wielockx (66’ Gwen Duijsters). Bank: Maren van Wijngaarden, Lisa Petry.

Scheidsrechter: mevrouw Caroline Lanssens.
Assistenten: mevrouw Irmgard Van Meirvenne en mevrouw Melissa Lejear.

Gele kaart: 58’ Luna Vanhoudt (KRC)
Doelpunten: 11’ Chiara Wielockx 1-0, 78’ Gwyneth Vanaenrode 2-0.

Verslag Betty VanProeyen

Chiara Wielockx effent het zegepad voor KRC Genk Ladies: “Goede flow blijft aanhouden, al liep het tegen Aalst wat stroever”
KRC Genk Ladies heeft het nieuwe jaar ingezet met een 2-0 overwinning tegen hekkensluiter Aalst. De Genkies botsten op een stevig bezoekend blok en vonden nooit echt hun draai. Via een treffer van Chiara Wielockx klom de thuisploeg nochtans vroeg op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Gwyneth Vanaenrode met een tweede doelpunt voor zekerheid. “Het was een tijdje geleden dat ik nog eens in de basis startte. Met de openingstreffer bewees ik dat ik het scoren nog niet verleerd ben”, knipoogde een gelukkige Chiara Wielockx na afloop.
Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 15/01/2023 - Lucien Claessens)

Bedankt voor de mooie foto's :
Benny Bornain  BennyBornainphotography | Facebook
David Catry        Sportpix fotoreportage