De Ladies startten de competitie op het veld van Charleroi. Het was koffiedik kijken naar de mogelijkheden van de Zebrettes want er was weinig bekend over hun voorbereiding, behalve dat er heel wat Franse speelsters werden aangesloten.  Bij KRC ontbrak naast de langdurig gekwetste Tess Lameir ook Charlotte Cranshoff en de geschorste Pia Bosmans.

Charleroi begon enthousiast waarbij het gevaar vooral kwam van spits Célia Ernesti en Romane Jadoulle, mede wegens soms wat onnauwkeurig Genks uitverdedigen. Een secure Mirthe Claes hield gelukkig haar netten schoon. Op het half uur kon Romy Camps onvoldoende aan een verre vrije trap en tekende Jadoulle met een lobje het eerste doelpunt van de Super League aan. KRC liet echter niet betijen en even later stonden de bordjes terug in evenwicht na een breedlegger van Shari Van Belle naar Lisa Petry. De Ladies kregen nog twee keer de kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Keepster Celya Carette kon echter net nog een lob van Shari Van Belle uit haar doelvlak weren en op aanspelen van Lisa Petry geraakte ook Gwen Duijsters niet voorbij de thuisgoalie.

Na de kampwisseling was eerst Charleroi nog enkele keren gevaarlijk telkens na balverlies. Gelukkig mikte Perrine Balant, vrijgespeeld door Célia Ernesti, recht op Mirthe Claes. Ernesti trapte nadien nog een open kans net naast de rechterpaal. Intussen kon Gwen Duijsters, op aanspelen van Lisa Petry, haar kopbal niet richten. KRC nam nu echt het initiatief ondanks dat de thuisploeg er enkele keren met de grove borstel doorging. Wanneer op het uur Ella Van Kerkhoven na een hoge voorzet tegen de grond werd gesmakt, wees scheidsrechter Viki De Cremer resoluut naar de stip. Kapitein Sien Vandersanden nam haar verantwoordelijkheid, maar mikte echter op de deklat. KRC bleek niet onder de indruk want het bleef de voorsprong najagen. De goed ingevallen Thirsa De Meester durfde echter zelf haar kans niet te gaan. Even later vond Lisa Petry de hoog opspringende Luna Vanzeir die overhoeks knap de 1-2 in de bovenhoek kopte. KRC behield het initiatief, maar toch kwam Charleroi in de toegevoegde tijd nog kortbij de gelijkmaker toen na een ingestudeerde vrije trap Deli Dilara van dichtbij de bal over de lat devieerde.

Zonder te overtuigen behaalden de Ladies toch de eerste winst van het nieuwe seizoen. Dat er nadien nog een dopingcontrole volgde, zijn we intussen in Charleroi gewoon.
Volgende week wacht op eigen veld de klepper tegen Club Brugge.

KRC: Mirthe Claes, Lyndsey Van Belle, Romy Camps, Luna Vanhoudt, Gwyneth Vanaenrode (58’ Marith De Bondt), Charlotte Tison (58’ Luna Vanzeir), Sien Vandersanden, Lisa Petry (73’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters (58’ Thirsa De Meester), Shari Van Belle, Ella Van Kerkhoven.

Scheidsrechter: Vicky De Cremer
Assistenten: Margot Jacobs en Jan Van Roy

Doelpunten: 32’ Romane Jadoulle 1-0, 34’ Lisa Petry 1-1, 71’ Luna Vanzeir 1-2.

Gele kaarten: 54’ Deli Dilara (Charleroi) en Leila Serret (Charleroi), 69’ Sien Vandersanden (KRC), 70’ Perrine Balant (Charleroi).

Genk Ladies starten seizoen met zege
Gisteren hebben de Genk Ladies de Lotto Super League op gang getrapt, dat is de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal. Genk boekte een 1-2 zege op het veld van Charleroi. Lisa Petry en Luna Vanzeir waren de Genkse doelpuntenmakers. De Genk Ladies hebben dit seizoen hoge ambities en haalden deze zomer daarom opvallend veel versterkingen binnen.
Klik hier om de reportage te zien (tvl.be - 26/08/2023 - Jarne Scheepers)

Luna Vanzeir bezorgt Genk Ladies zege: “Toch niet tevreden over eerste half uur”
Genk Ladies boekte een hardbevochten zege op het veld van Charleroi. De ingevallen Luna Vanzeir werd matchwinnaar.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 25/08/2023 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Dirk Vuylsteke       Sportpix fotoreportage