Na de nederlaag van afgelopen week wilde KRC één en ander rechtzetten in het Fallonstadion van Woluwe.
In de eerste periode kon de thuisploeg enigszins gelijke tred houden hoewel de meeste dreiging van de Ladies uitging. Toch noteerden we enkele Brusselse kansen. Selina Gijsbrechts schoof al dan niet in buitenspelpositie voorlangs en Daphné Werrebrouck zag haar lobje via de vingertoppen van Mirthe Claes op de paal belanden. Intussen kreeg KRC wel de beste kansen, hoewel er iets te veel onzuivere passing in het Genkse spel sloop. Ella Van Kerkhoven kon een voorzet van Luna Vanzeir met het hoofd net niet afronden en Luna schampte even later de bovenkant van de deklat. Vijf minuten voor de rust stuurde de sterk spelende Thirsa De Meester met een subtiel hakje Lyndsey Van Belle weg, die de achterlijn afdweilde en van erg schuin keepster Sofie Tans verraste. Even later mikte Lisa Petry een voorzet van Gwyneth Vanaenrode nipt naast en stuitte de alleen op pad gestuurde Thirsa De Meester op keepster Tans.

Na de pauze dicteerde KRC het spel. Woluwe spartelde nog even tegen met een corner aan de eerste paal van Selina Gijsbrechts. Na een actie Gwyneth Vanaenrode-Lisa Petry trapte de vrijstaande Shari Van Belle  aan de verkeerde kant van de paal. Op het uur verdubbelde KRC nadat Ella Van Kerkhoven een hoekschop van Luna met het hoofd afwerkte. Ella trapte van ver nog naast na een balverovering van Gwyneth Vanaenrode. Toch had Woluwe nog kunnen milderen toen Lisa Despret een afgeweerde corner van dichtbij over mikte. Wanneer Ellen Charlier de door een verre uittrap weggestuurde Lisa Petry omver keilde kregen de Ladies een strafschop en mocht Charlier zich gaan omkleden. Erg bizar dan. Ella Van Kerkhoven keilde de penalty hard in doel, maar omdat Charlier het veld nog niet verlaten had, moest hernomen worden. Geen probleem voor Ella want opnieuw vloog de trap onhoudbaar in doel. Het orgelpunt kwam dan net voor affluiten wanneer Lisa Petry aan de tweede paal Luna Vanzeir vond voor de 0-4.

Uiteindelijk een vlotte Genkse overwinning dankzij een sterke tweede periode. Nu kijken we uit voor de confrontatie van volgende week tegen OHL.

KRC Genk: Mirthe Claes, Gwyneth Vanaenrode (82’ Pia Bosmans), Charlotte Tison, Luna Vanhoudt (89’ Marith De Bondt), Lyndsey Van Belle, Sien Vandersanden, Shari Van Belle, Luna Vanzeir, Lisa Petry, Thirsa De Meester (73’ Gwen Duijsters), Ella Van Kerkhoven. Bank: Maren van Wijngaarden, Romy Camps, Anissa Giuga.

Scheidsrechter: de heer Genti Keljmendi.
Assistenten: de heren Abdel Zakraoui en Pascal Leduc

Doelpunten: 42’ Lyndsey Van Belle 0-1, 58’ Ella Van Kerkhoven 0-2, 82’ Ella Van Kerkhoven (strafschop) 0-3, 90’ Luna Vanzeir 0-4.
Gele kaarten: 43’ Britt Vanhamel (Woluxe), 47’ Lisa Despret (Woluwe), 74’ Daphné Wertbrouck (Woluwe).
Rode kaart: 81’ Ellen Charlier (Woluwe)

Verslag Betty Van Proeyen

Van Kerkhoven helpt Genk Ladies met twee goals aan ruime zege in Woluwe
KRC Genk Ladies boekte een verdiende 0-4-zege op het veld van het defensieve Woluwe. “Avond om te genieten”, knipoogde dubbel doelpuntenmaker Ella Van Kerkhoven.
Klik hier om het artikel te lezen (hbvl - 08/09/2023 - Geert Stienissen)

Bedankt voor de mooie foto's :
Stijn Audooren       Sportpix fotoreportage