Het publiek kreeg een mooie partij te zien, met veel inzet langs beide kanten. In een evenwichtige eerste helft had KRC al snel een droomstart beet. Lisa Petry strafte een foutje van Anderlecht-goalie Duijzer af: 1-0. RSCA prikte echter meteen tegen via Minnaert, en toen van Seijst verkeerd uit voetbalde maakte Wijnants er 1-2 van.
“Ik zit met een dubbel gevoel. Dit resultaat doet pijn. Een puntje zat er zeker in. Maar qua voetbal was het wel onze beste match van het seizoen. Alleen, we hebben teveel onnodige foutjes gemaakt. Die moeten er echt uit.” reageerde Romy Camps na afloop 
Klik hier om het artikel te lezen  (HBVL - 01/10/2022 - Lars Aussems)

We verdienden helemaal niet verliezen”, vertelde Janne Geers in HLN. “Voetballend waren we op zijn minst even sterk als Anderlecht. In het openingskwartier speelden we de tegenstander van het kastje naar de muur. Ook hing er een serieus buitenspelgeurtje bij de derde Brusselse treffer en bij de vierde werd een duidelijke elleboogstoot niet gefloten. Anderlecht speelde het slim en strafte onze kleine foutjes zonder pardon af. Hieruit moeten we lessen trekken. In de toppers zijn het steeds meer de details die de wedstrijd beslissen.”

Klik hier om het artikel te lezen (HLN - 01/10/2022 - Lucien Claessens)

Foto's Sportpix

Sien Vandersanden, Janne Geers, Sterre Gielen, Fleur Pauwels en Luna Vanzeir. Dat zijn de vijf semiprofs bij KRC Genk Ladies. Blauw-wit loopt daarmee voor op schema, want pas vanaf volgend seizoen verplicht de bond vijf semiprofs, in het seizoen 2024-2025 worden er dat zeven. “Semiprof worden, was voor mij geen voorwaarde om bij Genk te blijven, maar wel een leuk extraatje”, opent Sien Vandersanden. “Ik hoop dat het een duwtje kan zijn voor jonge talenten om toch langer in België te blijven. Al zijn er uiteraard nog veel meer stappen te zetten in het professionaliseringsproces.”

Klik hier om de reportage vooraf te lezen (HBVL - 29/09/2022 - Lars Aussems)