04/12/2016

KRC Genk met 2-0 onderuit bij leider AA Gent (met video's !). Beloften overklassen Anderlecht. Jeugd sloot eerste seizoenshelft af.

KAA Gent                -          KRC Genk Ladies               2 – 0
Locatie: Sportcentrum Gent Zeehaven

Slappe start wordt cash betaald  (verslag Luc Calleeuw)
KRC Genk trekt vandaag naar Oost-Vlaanderen om leider KAA Gent te bekampen. De verplaatsing wordt gemaakt in de KRC Genk bus (van de mannen), voor de Ladies een fijne beleving. Zoals steeds is de ontvangst aan de Eikstraat 85 in Oostakker, het complex van Gent Zeehaven, hartelijk. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Lois Otte, geassisteerd door Berengere Pierart en Dirk Patoor. De publieke belangstelling van een beetje tegen. Voor aanvang een minuut stilte voor het in een vliegtuigcrash, omgekomen Braziliaanse voetbalteam Chapecoense. Genk zet op.

Het thuisteam komt sterker uit de startblokken. KRC Genk ondervindt moeilijkheden met de capriolen van de bal op dit kunstgras. Nog binnen de aanvangsminuut een diepe bal op Amber Maximus die (te overhaast) naast trapt. En Gent blijft de beginfase bepalen. KRC is slordig in de opbouw, wint (te) weinig duels of tweede ballen. De 1-0 is dan ook een logisch gevolg. Elena Dhont door over rechts, bal terug gelegd op de inlopende Marie Minnaert die aan de eerste paal met een lage schuiver succesvol is, 8 min. Hierna valt te partij wat stil, zien we veel middenveld spel, de partij komt in evenwicht.

KRC weet een eerste hoekschot af te dwingen net voor het half uur. Even later een vlotte aanval van de Buffalo’s. Opnieuw Elena aan de basis, het ronde ding valt uiteindelijk voor de voeten van Kassandra Ndoutou Eboa Missipo die fraai aanneemt en uithaalt. Doelvrouw Sofie Van Houtven kan het leer niet vasthouden, Amber Maximus tikt binnen. Het feestje gaat niet door want laatst genoemde haalde voordeel uit haar buitenspel positie bij het vertrekken van de bal, de assistente aan de lijn steekt de vlag in de hoogte (32 min). Aan de overkant gaat een schot van Kelly Paulus naast het doel (35 min). Met nog 5 minuten te gaan een snelle tegenaanval van Gent via Kassandra over rechts, terug gelegd op Marie, die verzuimt haar tweede van de avond te maken (39 min). Met de rust in zicht pech voor de KRC Ladies, spits Sylke Calleeuw valt uit met een blessure achter in de dij, verdacht op een zware verrekking of eventuele een scheurtje (44 min). We gaan rusten met een 1-0 stand.

Na de pauze neemt Yenthe Kerckhofs de plaats in van de onfortuinlijke Sylke. We zien een duidelijk feller KRC. Een schot van de ingevallen Yenthe gaat naast (48 min). Even later het thuisteam, 3 hoekschotten op rij, bij de tweede, getrapt door Elena trapt Silke Vanwynsberghe op doelvrouw Sofie (50 min). Na een nieuwe hoekschot van KAA Gent kopt Amber op Sofie (57 min). De volgende fase wordt de sterk spelende Fien Steyvers met geel bedacht (58 min). Op het uur stuurt Lien Mermans op rechts Gwen Duijsters in het straatje, de voorzet is niet goed. Bij Gent komt Isabelle Iliano voor Marie Minnaert (72 min). Gent heeft het in deze fase moeilijk met een strijdend Genk.

Tien minuten voor tijd wisselen beide teams. Bij de KRC Ladies komt Febe Nulens voor Fien. Voor de Buffalo’s verschijnt Mariam Abdulai Toloba in de plaats van Chloe Vande Velde. Nog dezelfde minuut een lange bal van Nathalie Weytjens richting zestien, Gwen in duel met doelvrouw Nicky Evrard, de onpartijdige heeft een aanvallende fout gezien (81 min). De ingevallen Mariam zet zich door, uiteindelijk gaat het leer achter (83 min). Vijf minuten voor tijd haalt dezelfde speelster uit vanuit de tweede lijn, keepster Sofie tikt over de dwarsligger in hoekschot. Gent brengt Bieke Vandenbussche voor Chloe Van Mingeroet (85 min), bij Genk komt Amber Tysiak voor Kelly Paulus (87 min). Genk blijft op zoek naar de gelijkmaker.

Een minuut voor het einde is het bijna zover. Lien vindt op rechts Silke Leynen, alleen door over de flank, mooi naar binnen komende, het schot is niet precies genoeg en gaat naast (89 min). Bij Gent toch even paniek. We krijgen 3 minuten blessure tijd. Op de tegenaanval devieert Amber Maximus het leer, Kassandra Ndoutou Eboa Missipo loopt verder, verdedigster Nathalie houdt zich in voor de uitkomende keepster Sofie. Kassandra klimt en kopt de bal over de grijphanden van de doelvrouw. Ze zet haar actie verder en prikt met een stiftbal in het net, 2-0, we zijn twee minuten in blessure tijd. Meteen ook het eindresultaat.

De slappe start van de KRC Genk Ladies wordt cash betaald en de vroege achterstand niet meer overbrugd. In de tweede periode toont een strijdend Genk dat ze dicht aanleunen tegen de top drie. Nu nog wachten op die eerste overwinning in een topper. Volgende week spelen de Genkies thuis tegen Oud Heverlee Leuven, Gent trekt naar KSK Heist.

AA Gent: 01 Nicky Evrard, 03 Elien Van Wynendaele, 04 Elena Dhont, 08 Shari Van Belle, 09 Amber Maximus, 10 Chloë Vande Velde, 12 Kassandra Ndoutou E Missino, 13 Marie Minnaert, 17 Chloë Van Mingeroet, 20 Jody Vangheluwe & 21 Silke Vanwiynsberghe.
Wisselspeelsters: 31 Jana Vanhauwaert, 06 Bieke Vandenbussche, 07 Margaux Van Ackere, 19 Mariam Abdulai Toloba & 22 Isabelle Iliano.
Wissels: 72 min Isabelle Iliano voor Marie Minnaert, 80 min Mariam Abdulai Toloba voor Chloe Vande Velde, 86 min Bieke Vandenbussche voor Chloë Van Mingeroet.
Coaches: Dave Mattheus, Hamady Diallo en Hans Bradt.

KRC Genk Ladies: 01 Sofie Van Houtven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 06 Riete Loos, 10 Lien Mermans, 11 Sylke Calleeuw, 13 Gwen Duijsters, 14 Kelly Paulus, 17 Silke Leynen,  21 Annelies Menten, 22 Nathalie Weytjens.
Wisselspeelsters: 04 Febe Nulens, 08 Yenthe Kerckhofs, 09 Amber Tysiak & 18 Floor Caelen.
Wissels:
46 min Yenthe Kerckhofs voor Sylke Calleeuw, 80 min Febe Nulens voor Fien Steyvers, 87 min Amber Tysiak voor Kelly Paulus.
Coaches: Luk Verstraeten, Raymond Loose & Kris Vanbriel.

Scheidsrechter: Mej. Lois Otte
Assistent scheidsrechters: Mej Berengere Pierart & de heer Dirk Patoor

Scoreverloop: 8' Marie Minnaert 1-0, 92' Kassandra Ndoutou E Missipo 2-0
Gele kaarten: 58' Fien Steyvers (Genk)

Wedstrijdverslag:
- Luc Calleeuw
Sportbeat

Interviews:
- Eerste reacties (Sportbeat)
- Elien Van Wynendaele, AA Gent (Luc Calleeuw)
- Yenthe Kerckhofs, KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
- Lore Vanschoenwinkel, KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
- Marie Minnaert, AA Gent (Marjan Mahieu, Vrouwenteam)
- Kelly Paulus, KRC Genk Ladies (Marjan Mahieu, Vrouwenteam)

 

De Beloften walsten zaterdagnamiddag in Anderlecht voorbij de thuisploeg. Eerst moest nog even gewacht worden, maar toen na 33 minuten Janne Geers de ban brak was het hek van de dam. Nog voor de rust wezen de bordjes 0-4. Na de pauze liepen we eerst uit tot 0-6 voor de thuisploeg kon tegenscoren. Uiteindelijk werd het 1-11.

Doelpunten: 0-1 Min33- Janne (assist Amber), 0-2 Min34- Janne (assist Amber), 0-3 Min36-Asther (assist /), 0-4 Min38-Jessica (assist Floor), 0-5 Min48-Amber (assist Kelly), 0-6 Min51-Sara (assist Floor), 1-6 Min63- Anderlecht, 1-7 Min65-Hannelore (assist Jessica), 1-8 Min73-Floor (assist Jessica), 1-9 Min74-Floor (assist /), 1-10 Min83-Sara (assist Jessica), 1-11 Min90-Jessica (assist Janne)

De jeugd was toe aan de laatste wedstrijden voor het winterreces.
Onze U12 verloor zaterdag met 1-2 van  Diepenbeek VV De Zwaluw.
Om 11 uur staat de U13 aan de aftrap bij de Kabouters Opglabbeek.
Zondag was het de beurt aan de U15 . Met 7-2 leden we een zware nederlaag.